Speech2Go

Ondersteuning en veelgestelde vragen

V. Wat moet ik doen om de software te installeren?
A. U moet eerst de Nokia PC Suite installeren. Hoewel u het installatieprogramma kunt gebruiken dat op de cd-rom staat die u bij uw telefoon hebt gekregen, kan het beter zijn om de recentste versie van PC Suite te installeren. U kunt deze hier vinden:

http://europe.nokia.com/A4144907

Denk eraan dat in de meeste gevallen de USB-kabel die u bij uw telefoon hebt gekregen, de gemakkelijkste manier vormt om een nieuwere telefoon uit de 60-serie met uw pc te verbinden. Als uw telefoon geen zogenaamde POP-poort heeft, moet u een andere verbindingsmethode gebruiken, zoals Bluetooth of infrarood.

Nadat u de Nokia PC Suite hebt geïnstalleerd, gaat u als volgt te werk:

• Download de bestanden die u nodig hebt om uw mobiele product van Nuance te installeren. Alle bestanden die u voor een bepaalde taal nodig hebt, zitten gewoonlijk in één ZIP-bestand. Pak dit bestand uit in een nieuwe map.
  • Verbind uw telefoon met uw pc. U kunt de verbindingsstatus controleren door uw muisaanwijzer op het pictogram PC Suite in het systeemvak te plaatsen.
  • Als u een spraakproduct installeert, moet u twee bestanden installeren. Open Windows Explorer om ze te installeren en blader naar de map waarin de uitgepakte bestanden staan. Selecteer vervolgens het bestand dat u wilt installeren en klik er tweemaal op, of druk op Enter om het installatieproces te beginnen. U wordt in het Nokia-installatieprogramma gevraagd te bevestigen dat u het gevraagde bestand inderdaad wilt installeren.
  • Het eerste bestand is de spraaksynthese-engine in de gevraagde taal. Dit is hoogstwaarschijnlijk RealSpeak Mobile (de bestandsnaam is 'rsm*.sis') of ETI Eloquence (de bestandsnaam is 'eloquence*.sis'). Denk eraan dat voor dit installatieprogramma geen pictogram in het menu van uw telefoon wordt geplaatst.
  • Het tweede bestand is de toepassing zelf, zoals Nuance Speech2Go Reader, TALKS, of ZOOMS. Hiervan wordt een pictogram in het menu van uw telefoon geplaatst.
  • Deze installatieprocessen beginnen altijd op de pc en worden vervolgd op de telefoon. Tijdens de installatie wordt u gevraagd om het geheugen te kiezen dat u voor de te installeren bestanden wilt gebruiken. Hier vindt u tips over de voor- en nadelen van installeren in het interne of externe geheugen.
  • Normaal gesproken raden we aan dat u in het interne telefoongeheugen installeert als uw telefoon voldoende interne ruimte heeft, zoals bij apparaten uit de E-serie en de meeste van de telefoons uit de N-serie.
  • Als uw telefoon niet meer dan 10 MB intern geheugen heeft, of als u niet van plan bent meer dan één geheugenkaart te gebruiken, kunt u het beste op de geheugenkaart of de vaste schijf van uw telefoon installeren. Hierdoor blijft er waardevolle ruimte over voor het interne geheugen van uw telefoon. Als u de MMC-kaart gebruikt is het nadeel dat u altijd dezelfde kaart moet gebruiken als u het spraakprogramma uitvoert.
  • Installeer TALKS echter niet op de vaste schijf van de N91. TALKS wordt altijd automatisch opgestart als de telefoon aan staat, maar de vaste schijf is op dat moment niet altijd actief.

V. Hoe kan ik een nieuwe versie van de software installeren?
A. U volgt dezelfde instructies als toen u de software voor de eerste keer installeerde. Als u een oudere versie dan 3.10 van Nuance Speech2Go Reader, TALKS, of ZOOMS gebruikt, moet u eerst de toepassing deactiveren. Voor de Speech2Go Reader sluit u gewoon het configuratiedialoogvenster. Voor TALKS en ZOOMS opent u de instellingentoepassing, vervolgens kiest u Opties en selecteert u Deactiveren. Tijdens het installatieproces wordt u gevraagd of u de oude versie door de nieuwe wilt vervangen en moet u bevestigen dat dit is wat u wilt. Denk eraan dat dit bevestigingsvenster wel het primaire en secundaire versienummer weergeeft, bijv. 3.10, maar geen driedelig nummer, zoals 3.10.2.

V. Als ik probeer een SIS-bestand op de telefoon te installeren, zie ik een bericht Certificaatfout of een vergelijkbaar bericht.
A. De meeste van deze fouten hebben een of beide van twee oorzaken:

De datum op de telefoon is verkeerd ingesteld en daardoor wordt het certificaat van het SIS-bestand als ongeldig beschouwd. U herstelt dit door de klok van de telefoon op de huidige datum in te stellen. Deze fout treedt normaal gesproken alleen op bij de 3de editie van de S60, of op versies met Symbian-ondertekening in de 1ste/2de editie van de S60.
Op sommige telefoons (bijv. apparaten met het merk Vodafoon en alle modellen uit de E-serie) is de installatie van SIS-bestanden zonder Symbian-ondertekening standaard verboden. U kunt echter naar Toepassingsbeheer gaan en vervolgens Opties > Instellingen > Software-installatie kiezen. Dit moet worden ingesteld op 'Ja' of 'Alles', maar niet op 'Uitsluitend ondertekend'.
Denk eraan dat dit in Japan op Vodafone KK/Softbank-telefoons misschien niet gewijzigd kan worden. Hier is het installeren van niet-ondertekende onderdelen van TALKS gewoonlijk niet mogelijk. Voor 2de editie is als niet-ondersteunde oplossing het gebruik van de Halwin-tool mogelijk.

V. Op mijn telefoon heb ik de 3de editie van de serie 60, maar hij staat niet in uw lijst met ondersteunde telefoons. Kan ik evengoed de software installeren?

A. U kunt onze software op uw 3de editie-telefoon installeren en de gratis proefperiode gebruiken om te zien of alles werkt. Maar vergeet niet dat we de software alleen kunnen ondersteunen op telefoons die we hebben getest.

V. Ik heb het 'stille' profiel geselecteerd. Waarom krijg ik geen automatische berichten meer?
A. Vanaf versie 3.10 en hoger is het geluid van Nuance Speech2Go Reader en TALKS uitgeschakeld als het 'stille' profiel is geselecteerd. Hiermee wordt verzekerd dat uw telefoon stil blijft als u dat profiel 's nachts selecteert. En deze functie is verplicht om Symbian-ondertekening voor een toepassing te krijgen. Let op: u kunt zelfs in het 'stille' profiel de demping van TALKS ongedaan maken om automatische uitvoer te horen, en spraak is niet uitgeschakeld bij TALKS-opdrachten.

V. Ik heb automatisch voorlezen van binnenkomende berichten ingeschakeld. Waarom wordt die sms niet voorgelezen?
A. Om te zorgen dat nieuwe berichten worden gelezen, dient u alle berichten in uw postvak IN te lezen. Als het postvak IN ongelezen berichten bevat, wordt een nieuw bericht niet automatisch gelezen.

V. Waarom worden de nummerweergave en de tekstberichten niet gelezen op mijn Nokia N71?
A. U moet de N71 openen, anders werkt het lezen van nummerweergave en berichten niet goed.