Navigation Content

Nuance en Avaya

Sterk partnerschap met lange geschiedenis in het leveren van superieure geautomatiseerde oplossingen voor contactcentra

 

Nuance en Avaya

Nuance en Avaya zijn al jaren strategische partners met veel gezamenlijke klanten over de hele wereld die de vruchten plukken van deze veelzijdige relatie. De kernspraaktechnologieën en automatische beantwoordingspakketten van Nuance zijn volledig geïntegreerd met Avaya’s reeks van geavanceerde IVR-platforms, waaronder Avaya Interactive Response en Avaya Voice Portal. Samen bieden Nuance en Avaya oplossingen die nodig zijn voor een uitstekende bellerervaring.

Nuance is ook een toonaangevende Avaya-systeemintegrator. Geen enkele andere Avaya-partner heeft meer ervaring met het implementeren en beheren van volledige systemen die zijn gebaseerd op Avaya-systemen. Nuance Enterprise Services heeft een speciaal team voor het implementeren van Avaya IVR-, CTI- en Agent Desktop-oplossingen. Het team is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, gedifferentieerde zelfbedieningsoplossingen in zowel Avaya Dialog Designer- als Nuance Development Framework-omgevingen.

  • Nuance en Avaya – partners sinds 1999
  • Nuance is Premiere-lid van het Avaya DevConnect-programma
  • Grote, wereldwijde, gezamenlijke klanten in veel branches
  • Strakke integratie zorgt voor een soepele implementatie 
  • Avaya Voice Portal, een open-standaardplatform, biedt toonaangevende betrouwbaarheid en schaalbaarheid

Avaya biedt toonaangevende uniforme communicatie, contactcentra, gegevensoplossingen en gerelateerde services aan bedrijven en organisaties over de hele wereld. Ondernemingen van elke omvang zijn afhankelijk van de geavanceerde communicatie van Avaya om hun efficiëntie, samenwerking, klantenservice en concurrentiepositie te verbeteren.

Contact

Hebt u nog vragen? Hebt u meer informatie nodig?

Contact

   Nederland & België
Avaya

Choose your country.