Navigation Content

Nuance Notification Hub

 

Uw complete oplossing voor uitgaande klantenservice

 Nuance Notification Hub is een compleet en flexibel platform voor het ontwerpen, ontwikkelen, lanceren, beheren en analyseren van al uw proactieve meldingscampagnes. Hiermee kunt u geweldige klantenservice-ervaringen bieden door klanten te voorzien van relevante en gepersonaliseerde informatie op hun voorwaarden: via telefoon, sms of e-mail. Bovendien helpt deze oplossing het aantal ingaande oproepen te verminderen en nieuwe omzetmogelijkheden te creëren door communicatie aan uw klanten te leveren die ze zullen waarderen.

 

Hoogtepunten van de oplossing

  • Uitgaande campagnes ontwerpen, lanceren, beheren en analyseren
  • Klanten via telefoon, sms of e-mail op de hoogte stellen
  • Beschikbaar op locatie, hosted of via een hybride model
  • Naadloze integratie met infrastructuur van contactcentrum
  • Klanttevredenheid verhogen
  • Aantal ingaande oproepen verminderen
  • Omzet genereren door middel van relevante communicatie

Ontwerp uw eigen uitgaande campagnes
Creëer direct meldingen met onze intuïtieve campagneontwerpinterface.

Laat klanten kiezen wanneer en hoe u ze bereikt
Met de abonneebeheermodule voor Nuance Notification Hub kunt u uw klanten laten beslissen wanneer en hoe ze uw meldingen ontvangen. Klanten gebruiken een eenvoudige webinterface om bijvoorbeeld te laten weten dat ze na 20:00 uur via mobiele telefoon op elk moment via sms of e-mail of alleen via hun privénummer in het weekend kunnen worden bereikt. Klanten kunnen ook hun contactprofielen bijwerken en mobiele-telefoonnummers en e-mailadressen toevoegen aan hun contactgegevens.

N.com Entrprise NUCC820B NNH

Door de voorkeuren van uw klanten te traceren, kunt u niet alleen een geweldige klantenservice bieden, maar ook controletrajecten onderhouden die essentieel zijn voor voorgeschreven naleving. Daarnaast biedt Nuance Call Back Manager naadloze integratie met uw strategie voor ingaande klantenservice door klanten die in een overvolle ACD-wachtrij staan de optie te bieden op te hangen en door een medewerker te worden teruggebeld.

N.com Entrprise NUCC820C NNH

Vertrouw op ons om aan de slag te gaan
Nuance kan u helpen uw strategie voor uitgaande klantenservice te ontwikkelen, effectieve campagneberichten te creëren, uw systeem te implementeren en u te trainen om onze campagneontwerpinterface zelf te kunnen gebruiken.

Bouw uw eigen infrastructuur of gebruik die van ons
Nuance Notification Hub kan met uw huidige IVR-platform worden geïntegreerd. U kunt er ook voor kiezen een gedeelte van of onze gehele hosted oplossingen te gebruiken.

Contact

Hebt u nog vragen? Wilt u meer informatie?

Contact

   Nederland & België
Nuance Notification Hub

Choose your country.