Navigation Content

Mobiele klant
Serviceoplossingen

In de unieke behoeften van mobiele klanten voorzien
Vandaag en in de toekomst

Meer dan een derde van consumenten maakt regelmatig gebruik van een mobiele telefoon om contact op te nemen met een klantenservice en dat aantal groeit snel.*. Mobiele klanten verwachten service op elk moment, op elke locatie, met direct toegang tot uitgebreide informatie. Hebt u een strategie voor het voorzien in de behoeften van uw mobiele klanten?

In de behoeften van mobiele klanten voorzien

Mobiliteit verandert het gezicht van klantenservice
Mobiele trends kunnen het verlenen van klantenservice zelfs nog complexer maken, maar ze bieden ook nieuwe mogelijkheden, zoals klantenservice op apparaten. Tegenwoordig maken oplossingen zoals Nuance Mobile Care het voor draadloze abonnees mogelijk om zakentransacties uit te voeren en direct informatie op te halen met hun mobiele telefoon via het scherm en toetsenpaneel.

De toekomst van mobiele klantenservice
Maar dit is nog maar het topje van de ijsberg. Hogere netwerksnelheden en bandbreedte en snel ontwikkelende apparaatfuncties zullen resulteren in meer vrijheid en keuze voor consumenten, die meer zullen verwachten van de flexibiliteit en directe beschikbaarheid wanneer ze een beroep doen op de klantenservice. Dezelfde ontwikkelingen zullen bedrijven de mogelijkheid geven steeds meer gepersonaliseerde, contextbewuste service te leveren die tevreden, trouwe klanten oplevert.

Onze klantervaring met contactcentra  omvat het helpen van onze klanten hun mobiele klantenservicestrategieën te ontwikkelen, waarbij we vaak gebruikmaken van ons mobiele-serviceplatform en rijke reeks mobiele klanten voor spraak, tekst en handgebaren, maar ook mobiel zoeken en content ontdekken. We kunnen ook uw bedrijf helpen.

*Om consumenten meer te betrekken bij geautomatiseerde telefonische klantenservice, werd op 29 oktober 2009 opdracht gegeven voor een onderzoek door Forrester Consulting namens Nuance Communications.

   Nederland & België
Mobiele oplossingen

Choose your country.