Navigation Content

Ondersteuning voor industrienormen

Open normen bevorderen draagbaarheid van toepassingen
en beschermen uw investering

 

Nuance gelooft sterk in open standaarden die u niet aan één leverancier binden. Op standaarden gebaseerde oplossingen bieden draagbaarheid van de toepassing en beschermen uw investering. We hebben het voortouw genomen in het vestigen van standaarden voor spraakgestuurde toepassingen en communicatieprotocollen. Nuance is actief met standaardinstanties, zoals het Worldwide Web Consortium (W3C) en de Internet Engineering Task Force (IETF). We zijn ook lid van het VoiceXML-forum. In de afgelopen jaren hebben we meegeschreven en regelmatig bijgedragen aan veel open standaarden.

 

VoiceXML (VXML)

VoiceXML is een taal voor het creëren van telefonische spraakgebruikersinterfaces. Deze taal maakt gebruik van spraakherkenning en touchtones voor input en opgenomen audio en tekst-naar-spraak voor output. Het is gebaseerd op de Worldwide Web Consortium's (W3C's) Extensible Markup Language (XML). Het Nuance Voice Platform was een van de eerste drie platforms die werd gecertificeerd als compatibel met VoiceXML 2.1 door het VoiceXML-forum.

VoiceXML Certified Platform Thumbnail

VXML 2.1-standaarden

 

MRCP (Media Resource Control Protocol)

MRCP is een standaard communicatieprotocol voor spraakmiddelen op VoIP-netwerken. Nuance Recognizer en Nuance Vocalizer ondersteunen beide het originele MRCP-protocol en v2.

 

MRCPv2-protocol van de Internet Engineering Task Force (IETF)

 

Ondersteuning voor open standaarden

Nuance behoudt een redactiepositie voor de VXML-, SSML-, SISR-, EMMA en SRGS- standaarden. We blijven actieve deelnemers aan de W3C in zowel de Voice Browser- als Multimodal Interactions-werkgroepen. Al onze ontwikkelingshulpmiddelen genereren code in standaard Java en XML zonder gelicenseerde runtime.

Contact

Hebt u nog vragen? Wilt u meer informatie?

Contact

   Nederland & België
Ondersteuning van industrienormen

Choose your country.