Navigation Content

Nina™

De virtuele assistent voor mobiele klantenservice

Nina (Nuance Interactive Natural Assistant) tovert smartphones om in spraakgestuurde klantenserviceassistenten en maakt zo onovertroffen dienstverlening aan mobiele klanten mogelijk. Nina maakt van apps voor iPhone en Android krachtige interactieve zelfbedieningshulpmiddelen waarmee klanten direct resultaten kunnen krijgen — of ze nu een rekening willen betalen, een dienst wijzigen of toevoegen of alleen maar antwoord willen op een vraag.  Nina is ideaal voor organisaties in sectoren als financiële dienstverlening, telecommunicatie, reizen en vele andere, die hun mobiele klanten een merkbaar betere dienstverleningservaring willen bieden. 

Maak kennis met Nina — de virtuele assistent voor mobiele klantenservice

NB: De Nina SDK is specifiek ontworpen voor grote ondernemingen die mobiele apps voor klantenservice willen implementeren. Ontwikkelaars die voor grote ondernemingen werken, kunnen meer informatie krijgen door een e-mail te sturen naar nina@nuance.com. Kleinere organisaties zoals OEM's en telefoon- of serviceproviders die meer willen weten over de Nuance-oplossingen voor intuïtieve spraak, tekst-naar-spraak en automatische tekstsuggestie voor handsets, tablets, tv's of andere elektronische consumentenapparaten, kunnen hun informatieverzoeken sturen naar askmobile@nuancemobilelife.com. Zelfstandig werkende ontwikkelaars, die andere apps ontwikkelen dan klantenservice-apps of een OEM of telecommunicatiebedrijf dat op zoek is naar een eenvoudig bereikbare API die consumentenapplicaties voorziet van spraak en/of tekst-naar-spraak functionaliteit kunnen het volgende adres bezoeken NDEVMobile.com en vandaag nog aan de slag gaan.
 

Nina: een waterval aan primeurs voor virtuele assistenten
  • Een primeur door verstaan wat er wordt gezegd — en wie het zegt
  • Een primeur door het leveren van een Open SDK voor het snel toevoegen van functionaliteit aan bestaande iOS- en Android-apps
  • Een primeur door aanpasbaarheid van de persona — uiterlijk, stem en meer
  • Een primeur door het toevoegen van spraakbiometrie en Advanced Dialog van Nuance
  • Binnenkort volgen meer primeurs! 
 
Wat kan Nina voor u doen?
  • Verifiëren: Nina verifieert uw identiteit met behulp van uw unieke stemgeluid.
  • Navigeren: Nina registreert de bedoeling van de spreker in één enkele uiting en stuurt gebruikers naar de juiste plek voor beantwoording van hun vragen.
  • Afhandelen: Nina scheidt inhoud, context en betekenis in elk verzoek en levert zo sneller resultaat in minder stappen.
  • Ontwikkelen: leer hoe u de virtuele assistent het beste kunt gebruiken, of u nu spreekt, typt of tikt. 
 
Nina biedt natuurlijkere, meer intuïtieve zelfbedieningsinteracties

Nina kent u. Ze kent uw stem. En ze weet wat u wilt, op grond van persoonlijke manier waarop u zich uitdrukt. Nina stroomlijnt aanmelding, het vinden van functies in de app, het stellen van vragen en het uitvoeren van transacties door middel van spraak, typen of aantikken. Zo worden mobiele interacties eenvoudiger, productiever en plezieriger.
 

Nina gaat verder dan eenvoudige spraakopdrachten en betrekt klanten echt in het gesprek

Nina kan net zo interactief zijn als u maar wilt, van simpele verzoeken in uw eigen woorden waarmee ze u naar de gewenste locatie doorzet tot een doorlopende conversatie met meerdere wendingen en contextgebonden dialogen. Gespreksdialogen vereisen een aantal complexe technologieën die met elkaar moeten samenwerken om een gesprek vlot en aangenaam te laten verlopen. Nina abstraheert de complexiteit en maakt de interactie natuurlijk en intuïtief.
 

Multimodale input/output voor maximale flexibiliteit via spraak, typen en tikken

Om de klant optimaal gebruiksgemak te bieden, mag een multimodale interface niet ontbreken. Nina is specifiek ontworpen voor klantencontact via mobiele apps via spraak, tikken en tekst. Daarmee heeft de klant de flexibiliteit om het gewenste interactiemiddel te kiezen en de flexibiliteit om binnen een bepaalde transactie heen en weer te schakelen tussen spraak, typen of tikken.
 

Productdetails Nina
 

 

De onderdelen van Nina

Nina bestaat uit:

De Nina Virtual Assistant Persona: een herbruikbare referentiegebruikersinterface
Nina beschikt over een complete 'virtuele assistent' persona, die ontwikkelaars kunnen gebruiken voor hun eigen app of, op basis van de broncode, snel kunnen omvormen tot een eigen persona. Hiertoe behoren wisselende visuele persona-elementen zoals actief zijn, slaapstand, luisteren, verwerken of een verzoek beantwoorden. Klanten kunnen kiezen uit een reeks bestaande tekst-naar-spraak-stemmen van Nuance of een eigen TNS-stem maken.

Nina Virtual Assistant SDK: kortere implementatietijden
Voor een snelle integratie van de mogelijkheden van de virtuele assistent in mobiele apps voor Apple iOS en Android biedt de Nina Virtual Assistant SDK binaire API's, die de complexiteit abstraheren van de multimodale interacties en interacties in natuurlijke taal tussen de client en de cloud. Nuance levert een voorbeeldapplicatie (activering van de API's) en broncode die laat zien hoe de API's worden gebruikt en hoe de interactie verloopt met de gehoste dienst.

Nina Virtual Assistant Cloud: innovatie zonder rompslomp
Een door Nuance gehoste dienst die Nina van kracht en intelligentie voorziet, inclusief toegang tot de volgende toonaangevende diensten van Nuance: spraakherkenning, tekst-naar-spraak (TNS), Natural Language Understanding (NLU), beheer van interactieve dialoog en stembiometrie. De cloud biedt schaalbare, redundante en PCI-compatibele servers met een SLA die 99,95% storingsvrije bedrijfstijd garandeert. Door van hosting gebruik te maken, kunnen klanten zich concentreren op verbetering van mobiel gebruiksgemak voor hun gebruikers zonder de extra overhead die nodig is voor de installatie en het inzetten en beheren van hardware, software en netwerkupdates.
 

Wat de Nina Cloud biedt

Nuance VocalPassword: de toonaangevende spraakbiometrie-engine
Nuance VocalPassword, de meest gebruikte spraakbiometrie-oplossing ter wereld, biedt eenvoudige en veilige verificatie door gebruikers een simpele wachtwoordzin te laten uitspreken, zoals bijvoorbeeld &ldquoMijn stem is mijn wachtwoord&rdquo. Dit maakt wachtwoorden of pincodes overbodig bij verificatie op een mobiel apparaat, bij een callcenter of een webportaal.

Nuance Recognizer: de beste engine voor Natural Language Understanding (NLU)
Bij alle geautomatiseerde interacties met klanten is spraakherkenning een cruciaal startpunt, maar echt begrip is de essentie van echte en zinvolle interactie. Nina is opgebouwd rondom Nuance Recognizer, de meest gebruikte spraakherkenningstechnologie voor bedrijven ter wereld. Met Natural Language Understanding (NLU) kunnen uw apps meer doen dan gesproken woorden vergelijken met een voorgeprogrammeerde woordenlijst: ze kunnen zelfs begrijpen wat klanten echt bedoelen.

Gespreksdialoog: begrijpt de betekenis, context en intentie
Nina geeft de gebruiker alle controle in handen. Met signaalwoorden uit eerder gevoerde gesprekken worden gesprekken gepersonaliseerd, net als bij gesprekken tussen mensen. Ze kan informatie verwerken ongeacht de volgorde waarin deze wordt aangeboden, en is slim genoeg om te weten welke informatie nodig is en om deze informatie te vragen ter afronding van de interactie.

Nuance Vocalizer: voeg tekst-naar-spraak toe aan uw app zonder de franje
Nuance Vocalizer, de toonaangevende tekst-naar-spraak engine, geeft gesproken reacties op ingegeven tekst, en maakt zo een gesprek met een mobiele app mogelijk. Met de TNS-API's hoeft u de mobiele app niet te overladen met vooraf opgenomen audio, en beschikt u over veel betere afspeelmogelijkheden dan het apparaat nu biedt. U kunt kiezen uit diverse TNS-stemmen of een eigen 'stem' opnemen die het best aansluit bij uw merk.

Rapportage: verbeter uw app met kennis die handvatten biedt
Nuance Mobile Reports levert toepasbare kennis waarmee u prestaties optimaliseert en betere zakelijke beslissingen kunt nemen. Met Mobile Reports kunt u een snapshot oproepen van realtime applicatiestatistieken in een dashboard, historische overzichtsrapporten genereren, doorklikken naar details op een voorbeeldlijst van sessies met bepaalde kenmerken en gedetailleerde gegevens zien voor bepaalde sessies. Zo krijgt u inzicht in de belangrijke trends in het gedrag van uw gebruikers.

Contact opnemen

Hebt u nog vragen? Wilt u meer informatie?

Contact opnemen

Consumenten willen interacties in natuurlijke taal met hun klantenservice-apps. Het overgrote deel vindt spreken makkelijker dan typen. Van de geënquêteerde consumenten geeft 77% aan dat ze graag de mogelijkheid willen hebben om een interactie af te handelen met een mobiele app in een natuurlijke conversatie, of daar zelfs de voorkeur aan geven. 
-Bron: Nuance-onderzoek, februari 2012
   Nederland & België

Choose your country.