Navigation Content

Spraakbiometrie

Bied een veilige en gepersonaliseerde bellerervaring met Voice Biometrics

Met meer dan 5 miljoen geregistreerde spraakafdrukken ter verificatie van gebruikers over de hele wereld, neemt de acceptatie van beveiliging op basis van spraakbiometrie snel toe bij consumenten.

De spraakbiometrieproducten van Nuance zijn ontworpen om te voldoen aan de dynamische beveiligingsbehoeften van prominente financiële instellingen, telecommunicatieleveranciers, gezondheidszorgverleners, ondernemingen en ordehandhavings- en overheidsinstanties. Dit alles draagt bij aan een positieve klantervaring en lagere kosten voor het contactcentrum. Onze geïntegreerde oplossingen optimaliseren Identificatie en Verificatie (ID&V) in contactcentra en richten zich op belangrijke beveiligingsvereisten, zoals:

  • Effectief risicobeheer
  • Naleving van cruciale industrievoorschriften
  • Minimalisering van fraude en identiteitsdiefstal. 

Het spraakbiometrieplatform van Nuance maakt gebruik van een multi-enginefunctie waarmee contactcentra ID&V kunnen leveren in een hosted of externe omgeving. Onze biometrieproducten zijn onafhankelijk van talen en accenten en integreren naadloos met bestaande contactcentra, VoiceXML-platforms en bewakingscentra. De belangrijkste functies zijn:

  • Engines die wel en niet van tekst afhankelijk zijn en door tekst worden aangestuurd voor nog meer nauwkeurigheid en flexibiliteit
  • Fraudedetectiefunctie waarmee onderschepping en vhishing (spraakphishing) wordt verminderd
  • Geavanceerde hulpmiddelen voor configuratie en instelling, systeembewaking en andere dagelijkse activiteiten, zoals ondersteuning van eindgebruikers
  • Geïntegreerde beveiliging met op rollen gebaseerde autorisatie voor verhoogde beveiliging
  • Volledig geschikt voor meerdere toepassingen, waardoor één systeem mogelijk is ter ondersteuning van meerdere spraakbiometrietoepassingen

Ons productenaanbod

De spraakbiometrie-oplossingen van Nuance leunen op het technologieplatform en de middelen van PerSay, een spraakbiometriebedrijf dat eind 2010 is verworven. Ons productenaanbod omvat:

VocalPassword*: een biometrisch sprekerverificatiesysteem waarmee een spreker wordt geverifieerd tijdens een interactie met een spraaktoepassing.
FreeSpeech: een uniek tekstonafhankelijk biometrisch sprekerverificatiesysteem dat de identiteit van een spreker transparant verifieert tijdens een natuurlijk gesprek.
Verifier*: ons spraakbiometrieproduct dat in de komende maanden zal worden geïntegreerd met VocalPassword.

*Leer meer over de samenvoeging van onze producten VocalPassword en Verifier

Lees ons persbericht: Nuance verbetert aanbod van spraakbiometrieproducten door lancering van VocalPassword en FreeSpeech

 

Demo's/Video's

VocalPassword

FreeSpeech

Contact

Hebt u nog vragen? Wilt u meer informatie?

Contact

Bij Bank Leumi, is het beschermen van onze klanten tegen fraude en het leveren van een positieve klantervaring voor ons van het allergrootste belang. Met VocalPassword 7.0 kunnen we meer nauwkeurigheid bieden en alle klantinteracties beveiligen via verificatie met meerdere factoren. 
-Zahi Ovdat, hoofd van de projectadministratie van contactcentra, Bank Leumi
   Nederland & België
Spraakbiometrie

Choose your country.