Navigation Content

Netwerkdiensten

 

Proactieve expertise over bewaking en serviceverlening van het Nuance On Demand-ecosysteem

Ons netwerkdienstenteam is de ruggengraat van Nuance On Demand’s superieure kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze toewijding aan samenwerking met onze klanten en volledige transparantie is fundamenteel in onze benadering van serviceverlening. We werken nauw samen met u om een grondig inzicht in uw behoeften te krijgen en uw verwachtingen te overtreffen, meteen vanaf de eerste dag. Zo leveren we consistent geweldige klantervaringen. Elke keer wanneer uw klanten bellen, antwoorden we - 100% gegarandeerd. U kunt op ons vertrouwen om consistent geweldige zelfbediening en proactieve meldingen te leveren.

 

Voordelen van Nuance Network Services

  • 100% servicebeschikbaarheid
  • Proactieve eco-systeembewaking
  • Verbetering van klantervaring
  • Best-practices door ervaring

100% servicebeschikbaarheid
We garanderen 100% beschikbaarheid van alle hosted componenten, zodat u altijd de allerbeste ervaring aan uw bellers kunt bieden.

Proactieve eco-systeembewaking
Het beantwoorden van de oproep is slechts de eerste stap in superieure klantinteracties. We bewaken proactief de status van het gehele IVR-eco-systeem, ongeacht waar componenten worden toegepast of wie de eigenaar ervan is. Dit betekent real-time bewaking van de toepassingsinfrastructuur, uw backendsystemen en zelfs gegevenssystemen van derden. We detecteren zelfs potentiële problemen voordat ze een kans krijgen uw klanten of medewerkers te beïnvloeden.

Klantervaring verbeteren
Meer nog dan de infrastructuur, bewaken we de werkelijke perceptie die bellers van de servicekwaliteit hebben. We traceren hoe lang het duurt om elke oproep te beantwoorden, hoe nauwkeurig het systeem begrijpt wat bellers zeggen en hoe lang het duurt voor het systeem om te antwoorden. Deze metriek, samen met de expertise om op betrouwbare en snelle wijze wijzigingen in de toepassing in te voeren, zorgen we voor een maximale kwaliteit van uw klantervaring.

Best-practices door ervaring
Met Nuance On Demand krijgt u ook beschikking over de volledige expertise van de grootste organisatie op het gebied van professionale services ter wereld die zich concentreert op de veranderende telefonische klantenservice. Van meer dan 3.000 geïmplementeerde toepassingen in alle bedrijfstakken, hebben we de historische gegevens en best-practices om klantenservice te verlenen waarmee u tevreden, trouwe klanten wint.

Gerelateerde producten
Contact

Hebt u nog vragen? Wilt u meer informatie?

Contact

   Nederland & België
Netwerkdiensten

Choose your country.