Navigation Content

Bedrijfsoptimalisatie

Ontgrendel het verborgen potentieel van uw contactcentrum

 

Uw contactcentrum optimaliseren

Als u veel tijd en geld hebt geïnvesteerd in contactcentrumtechnologieën, kent u de druk om de ROI via de toepassing van die technologieën te verhogen. Door manieren te vinden om uw contactcentrum te optimaliseren en klantinteracties beter te personaliseren, kunt u het rendement op uw huidige investeringen maximaliseren, klantinteracties verbeteren, kosten verlagen en uw omzet verhogen.

De voornaamste focus van onze bedrijfsoptimaliseringsprocessen is het analyseren van de toepassingen, technologieën en processen van uw callcentrum en het vinden van nieuwe manieren om hier extra voordeel uit te halen.

Nuance Business Consulting biedt uiteenlopende op maat gesneden bedrijfsoptimalisatie. We kunnen u het volgende aanbieden:

Evaluatie van technologie en infrastructuur en aanbevelingen
We analyseren en beoordelen uw huidige contactcentrumtechnologieën en infrastructuren en doen aanbevelingen voor het verbeteren van uw huidige toepassingen of het uitrollen van nieuwe toepassingen.

Evaluatie van zelfbedieningstoepassing en roadmaps
We zorgen ervoor dat u een geschikte combinatie van zelfbedieningstoepassingen gebruikt, waaronder ingaande en uitgaande, en ondersteunende technologieën, zodat uw klanten een intuïtieve en prettige ervaring hebben en meer controle hebben over de toegang tot gegevens.

Desktop-/CTI-strategieën
We geven advies over en ontwerpen volledige, aangepaste desktopoplossingen die kunnen worden geïntegreerd met uw CTI-technologie om een verbeterde gepersonaliseerde klantervaring te bieden, de productiviteit van uw medewerkers te verhogen en de kosten van het contactcentrum te verlagen.

Evaluatie van routering en segmentatie en aanbevelingen
We creëren een intelligente routeringstrategie die overeenkomt met de modellen voor bellersegmentatie en de vaardigheden van uw medewerkers, zodat gepersonaliseerde interacties worden bevorderd op alle klantcontactpunten.

Ondersteuningservices voor lancering
We voorzien in een uitgebreid lanceringsplan voor de introductie van nieuwe zelfbedieningsinitiatieven en -technologieën bij uw interne en externe gebruikers met een focus op het aansturen van maximum acceptatie, gebruik en tevredenheid van bellers.

Prestatiemetriek en rapportagestrategieën
We definiëren en creëren een uitgebreide metriek en rapportagestrategie gebaseerd op industrienormen en uw unieke bedrijfsdoelen, waaronder identificatie en aanbevelingen van KPI's, rapporten, dashboards en analysehulpmiddelen om constante verbeteringen aan te sturen.

Contact

Hebt u nog vragen? Wilt u meer informatie?

Contact

   Nederland & België
Bedrijfsoptimalisatie

Choose your country.