Navigation Content

Nuance Application Reporting

 

Het volledige belgegevensframework voor het registreren, opslaan en rapporteren van gegevens

Met Nuance Application Reporting kunt u uw spraakgestuurde zelfbedieningssysteem optimaal benutten door een compleet framework te bieden voor het observeren en verbeteren van uw systeemprestaties. Met veilige toegang tot uw gegevens kunt u de ervaringen van uw bellers gedetailleerd onderzoeken en aanbevelingen voorstellen met behulp van gedetailleerde analyses. We beginnen met globale overzichten en gaan dieper in op de details van oproepinsluiting, zelfbediening, redenen voor doorverbinding en het voltooien van taken. We kunnen specifieke oproepen en interacties onderzoeken en vragen beantwoorden zoals:

  • Wat zijn de voornaamste redenen waarom bellers niet doorgaan met uw IVR-spraakzelfbedieningstoepassingen?
  • Variëren deze per oproeptype of bellersegment?
  • Waar liggen de grootste mogelijkheden voor verbetering?
  • Wat zijn voorbeelden van oproepen met dit gedrag?

Nuance Application Reporting is onderdeel van ons Reporting Framework en integreert met de rest van de hulpmiddelen in ons Nuance-leveringssysteem, maar heeft deze niet nodig.

 

Functies van Nuance Application Reporting

  • Geïntegreerd rapportageframework
  • Krachtige afstemmingsrapporten
  • Geoptimaliseerde bedrijfsrapporten

Geïntegreerd rapportageframework
Nuance Application Reporting combineert en slaat standaard Nuance-logboeken op uit bellerinteracties, aggregeert en opent deze gegevens op veilige wijze en presenteert deze gegevens in context, zodat u begrijpt wat u ziet.

Krachtige afstemmingsrapporten
Deze standaard rapporten geven inzicht in de doelmatigheid van de toepassing door de bellerervaring te illustreren, zodat u een duidelijk inzicht krijgt in hoe u uw klantenservice kunt verbeteren.

Geoptimaliseerde bedrijfsrapporten
Nuance Application Reporting bevat rapporten en een interface voor het analyseren en optimaliseren van uw spraak- en touchtone-toepassingen, zodat u het juiste evenwicht kunt vinden tussen het automatiseren van oproepen en het leveren van een uitstekende bellerervaring.

Nuance Application Reporting Business Package
We kunnen u alles leveren wat u nodig hebt om uw toepassingsprestaties te bewaken en te analyseren met het Nuance Application Reporting Business Package. Het bevat software voor bedrijfsgerichte rapporten, waaronder vijf belangrijke samenvattingsrapporten, oproepresultaatrapporten en taakrapporten. We kunnen configuratiebestanden gebruiken om de taak- en oproepresultaatrapporten dynamisch te definiëren. Het Business Package bevat ook Professional Services voor software-installatie, -configuratie en -definitie tot tien taken en standaard oproepresultaatcategorieën, plus drie dagen training op locatie door de Nuance-spraakuniversiteit.

Contact

Hebt u nog vragen? Wilt u meer informatie?

Contact

   Nederland & België
applicatierapportage

Choose your country.