• Contact opnemen
  • Ondersteuning
  • Webwinkel

Verbinding met uw klanten voor de allerbeste ervaring

Klanten zijn tegenwoordig wispelturig en direct bereid over te stappen naar een concurrent met een beter aanbod. Zorg voor de beste service-ervaring in de branche, zodat uw klanten niet zomaar vertrekken.

Goede service-ervaringen voor een blijvende band

De concurrentie onder telecombedrijven is feller dan ooit. Consumenten verwachten nogal wat: ze willen altijd verbonden zijn, de nieuwste technologie, een uitgebreide dekking en een abonnement dat past bij hun portemonnee. Nuance heeft vele internationale toonaangevende telecombedrijven geholpen om hun klantenservice te optimaliseren via een zeer gevarieerd serviceaanbod.

Initiëren en activeren

De eerste indruk telt

De eerste indruk van een klant is doorslaggevend. Bij het eerste contact gaat het vaak om de activering van nieuwe apparatuur. Dat is niet altijd eenvoudig. Problemen die hierbij kunnen ontstaan hebben een grote impact, zowel op uw klantcontactcentrum als op de indruk die de klant krijgt van uw bedrijf.

Een positieve klantervaring activeren

De klantenservice van veel telecombedrijven wordt aangestuurd door Nuance-oplossingen, die bovendien de bandbreedte van het klantcontactcentrum vergroten.

Help klanten snel en eenvoudig de producten te vinden die ze nodig hebben en zorg tegelijkertijd voor een gedifferentieerd serviceaanbod.

Met de virtuele assistenten Nina Web en Nina Mobile kunnen klanten eenvoudig alles vinden, vragen stellen en transacties uitvoeren door te typen of te praten alsof ze met een verkoopmedewerker in gesprek zijn. Nina vergroot het conversiepercentage en de gemiddelde waarde van bestellingen. Door de gebruiksvriendelijke, gedifferentieerde online ervaring trekt u nieuwe klanten aan.

Als klanten het activeren van een nieuwe account of nieuw apparaat moeilijk vinden, kan u dat veel geld kosten. Stroomlijn het proces met geautomatiseerde welkomstgesprekken, conversationele IVR-programma's en Nina Mobile. Deze virtuele assistent begeleidt klanten door het proces en verzamelt de gewenste informatie. Het is nog goedkoper ook en intussen kunnen uw medewerkers belangrijkere taken uitvoeren.

Een goede serviceverlening

De bandbreedte van uw klantenservice vergroten

Klanten verwachten voldoende dekking en bandbreedte plus een keuze uit apparaten en aangepaste on-demand services. Wat u echt onderscheidt van uw concurrenten is uw klantenservice.

Een oproep voor intelligente self-service

De meest toonaangevende telecombedrijven vertrouwen op de geautomatiseerde oplossingen voor outbound campaigns en self-service van Nuance. De verbeterde gebruikservaring vergroot de loyaliteit van klanten en verlaagt de kosten van de serviceverlening.

Telecombedrijven zien het aantal binnenkomende vragen via alle servicekanalen extreem groeien. U wilt een geweldige service-ervaring voor weinig geld? Dat is best lastig.

De conversationele IVR-oplossingen en virtuele assistenten van Nuance voor mobiel en internet bieden snelle en eenvoudige self-serviceopties. Hierdoor gaat het aantal automatisch afgehandelde contacten omhoog en neemt het aantal vragen aan medewerkers af.

Navigatie via natuurlijke taal leidt klanten direct naar de juiste self-servicefunctie, of ze nu hun saldo willen controleren, een technisch probleem willen melden of een winkel willen vinden. Of direct naar de juiste medewerker, waardoor de afhandelingstijd van callcentergesprekken afneemt.

Als u uw klanten proactief voorziet van noodzakelijke informatie, neemt het aantal binnenkomende gesprekken af en de efficiëntie van uw klantcontactcentrum toe.

Met onze geautomatiseerde oplossingen kunt u uw kennis van voorkeuren en eerder gedrag inzetten om klanten te bereiken via de door hen gewenste kanalen. En als u opties aanbiedt waarmee ze onmiddellijk tot actie kunnen overgaan, zorgt u voor een betere gebruikservaring en stimuleert u de self-service. Van waarschuwingen bij dreigende overschrijding van de gesprekslimiet tot herinneringen aan serviceafspraken: met proactieve contacten en communicatie vergroot u de loyaliteit en de productiviteit.

De identiteit van klanten wordt vaak geverifieerd via een IVR, mobiele app of medewerker. Dit kan veel tijd en geld kosten. De klant moet aanmeldingsgegevens, gebruikersnamen, accountnummers en zelfs pincodes en wachtwoorden onthouden. Voor de medewerker is het een tijdrovend proces dat de afhandelingstijd en kosten voor het klantcontactcentrum laat oplopen. Toch is verificatie een noodzakelijk kwaad omdat fraude met accounts en identiteiten steeds vaker voorkomt en consumenten en ondernemingen zich er grote zorgen over maken.

Stembiometrieoplossingen van Nuance bieden klanten en medewerkers een gestroomlijnd verificatieproces en vergroten de beveiliging. Klanten kunnen zich via een IVR of mobiele app eenvoudigweg aanmelden bij hun account met hun stem en het uitspreken van een simpel zinnetje als " Mijn stem is mijn wachtwoord." De identiteit van een klant wordt vervolgens tijdens het gesprek op de achtergrond geverifieerd. Het resultaat wordt meegedeeld aan de medewerker die met de klant in gesprek is.

Incasso

Betalingen probleemloos innen

Betalingen innen kost veel geld en drukt op de winstcijfers. De serviceverlening aan klanten stopzetten is een dure optie met allerlei wettelijke belemmeringen. Als u in een vroeg stadium contact opneemt met de klant en opties aanbiedt voor een oplossing van het probleem, kunt u het betalingspercentage, de klanttevredenheid en uw winst vergroten plus de kosten van het klantcontactcentrum verlagen.

150 miljoen late betalers

Elke dag zetten toonaangevende kredietmaatschappijen, nutsbedrijven en telecombedrijven Nuance-oplossingen in om meer dan tien miljard euro aan rekeningen te innen. Laat onze oplossingen het werk voor u doen.

Zorg voor een hoger aantal live contacten door intelligente opeenvolging van uitgaande communicatie via meerdere kanalen, afhankelijk van de bekende voorkeuren en eerdere reacties van de klant. Communiceer via berichten die altijd beleefd zijn en op de incassofase en het risico zijn afgestemd om de klant tot onmiddellijke actie aan te sporen en de incassotijd te bekorten.

Meer informatie over proactieve contacten

Combineer doordachte campagnes via meerdere kanalen met een krachtige reeks opties voor automatische betaling om wanbetalingen in een vroeg stadium te innen. Wanneer het merendeel van de zaken via self-service wordt afgehandeld, kunt u de medewerkers van het klantcontactcentrum inzetten voor risicovolle accounts waarvan de betaling al lang op zich laat wachten. Zo verlaagt u de totale kosten voor uw portfolio.

Meer informatie over proactieve contacten

Er bestaan allerlei ingewikkelde regels van overheden voor de communicatie met klanten over vorderingen. Overtreding ervan is een kostbare zaak. Met onze oplossingen verkrijgt u eenvoudig de toestemming van de klant. Er wordt een veilig kader voor gesprekken gecreëerd en er wordt voor de juiste contactfrequentie gezorgd.

Informatieblad over nalevingscontrolemechanismen bekijken

Telecomexpertise in actie

Kijk hoe we toonaangevende bedrijven in de branche helpen concrete resultaten te behalen.
Video

Turkcell Global Bilgi
Kijk hoe Turkcell Global Bilgi met gespreksroutering een meer intelligente klantervaring levert.

Bright House Networks
Ontdek hoe bij Bright House Networks self-serviceoplossingen op basis van natuurlijke taal “steroïden toedienden aan het IVR-systeem” en luister naar hun ervaringen met betrekking tot de samenwerking met Nuance.

Praktijkvoorbeelden

T-Mobile
Ontdek hoe T-Mobile Germany de klanttevredenheid optimaliseert met het bekroonde callcenterprogramma dat is gebaseerd op spraaktechnologie van Nuance.

Windstream
Windstream geeft de gebruikservaring van online klanten een nieuwe impuls met Nina Web van Nuance.

Telefonica
Telefónica zet de norm als het gaat om het gebruik van technologische innovatie voor de verbetering van callcenterservices.

Professionele ondersteuning

Bewezen services voor uitzonderlijke resultaten

Haal alles uit uw investeringen en zet de professionele ondersteuningvan Nuance in om technologie te veranderen in intelligente oplossingen. We werken al ruim twintig jaar met toonaangevende telecombedrijven. We kennen uw zakelijke wensen en uw behoeften op het gebied van oplossingen voor het klantcontactcentrum.

Meer informatie over professionele ondersteuning

Wij begrijpen wat de telecombranche wil. Laten we samenwerken om uw doelstellingen te behalen.

Contact opnemen
   Nederland & België
Telecommunicatie

Choose your country.