• Contact opnemen
  • Ondersteuning
  • Webwinkel

Maximaal rendement halen uit uw investering in klantenservice

“Lagere kosten, optimale resultaten”, overal in de branche klinkt deze mantra. Met onze oplossingen bent u van resultaat verzekerd: lagere kosten, betere self-service en tevreden klanten.

Concrete resultaten waarop u kunt rekenen

Financiële instellingen staan tegenwoordig van alle kanten onder druk. Klanten verwachten een eersteklas service, er zijn nieuwe bedreigen voor de gegevensbeveiliging en er worden steeds meer regels opgelegd. Daarbij komt dat met steeds minder mensen steeds betere resultaten moeten worden neergezet.

Nuance helpt vooraanstaande financiële instellingen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Met onze intelligente self-serviceoplossingen verandert de manier waarop organisaties klantenservice verlenen. De efficiëntie neemt toe, de naleving is gewaarborgd en klanten krijgen een ongeëvenaarde ervaring.

Bankzaken

Voldoen aan de veranderende behoeften van de huidige consument

We leven in een 24-uurseconomie. Consumenten verwachten dat een bank het ze gemakkelijk maakt en de informatie verstrekt die ze nodig hebben, op het moment en via de kanalen van hun voorkeur. Ze willen transacties optimaal beveiligd en met zo min mogelijk gedoe kunnen afhandelen. Ga respectvol om met hun tijd, anticipeer op hun behoeften en u wordt beloond met loyale klanten.

Oplossingen voor elke fase qua klantenservice ervaring

Wij werken samen met 14 van de 15 grootste banken in de Verenigde Staten en vele andere in Europa die self-serviceoplossingen inzetten om klanten een alerte, intuïtieve ervaring te bieden, tegen minimale kosten en met maximale productiviteit.

Verlaag de drempel om klant te worden. Dat is de eerste stap naar een langdurige relatie met klanten.

Betere conversiepercentages

Voorkom dat een potentiële klant op uw website de weg kwijtraakt of ingewikkelde telefonische menu's moet doorlopen om zaken met u te doen. Begeleid ze met een intuïtieve virtuele assistent zoals Nina Web of help ze snel de gewenste informatie te vinden met een conversationele IVR.

De stap naar een winstgevende relatie

Met welkomstgesprekken en gebruiksvriendelijke self-servicefuncties haalt u klanten gemakkelijker binnen. Ze krijgen een geweldige eerste indruk en worden aangespoord om belangrijke activiteiten uit te voeren zoals activeringen, het aanmaken van automatische betalingen en het verlenen van toestemming voor mobiel verkeer.

Meer bestedingen

Motiveer uw klanten om te profiteren van saldo-overboekingen, kredietfaciliteiten, creditcardaanbiedingen en nog veel meer door middel van uitgaande communicatie via diverse kanalen of een conversationele IVR. Voeg een virtuele assistent aan uw website toe zodat u een vraag om informatie eenvoudig kunt ombuigen in een verkoopkans.

Minimaliseer de risico's en maximaliseer de productiviteit met intelligente self-serviceoplossingen waarmee u het klanten naar de zin maakt.

Minder binnenkomende gesprekken bij het klantcontactcentrum

Gebruik diverse kanalen om te communiceren over onderwerpen die belangrijk zijn voor klanten, zoals de status van een storting, rekeningsaldi, onvoldoende saldo, oplossing van een geschil, en ga met ze in gesprek voordat zij het klantcontactcentrum bellen.

Meer afhandeling via self-service

Stel uw klanten in staat om snel de gewenste antwoorden te vinden via een conversationele IVR, op uw website met Nina Web of in uw mobiele app met Nina Mobile. En dat alles door de kracht van spraak en Inzicht in Natuurlijke Taal.

Optimale beveiliging

Bied klanten een eenvoudige, handige methode voor verificatie met een oplossing op basis van stembiometrie. Ze hoeven geen pincodes en wachtwoorden meer te onthouden en accounts worden beter beveiligd.

Minder risico op fraude

Lijkt een transactie verdacht? Waarschuw klanten in realtime over twijfelachtige activiteiten en geef ze de mogelijkheid om zaken onmiddellijk te controleren of op te lossen, meestal zonder tussenkomst van een medewerker.

Alleen al in de afgelopen twaalf maanden zijn met Nuance-programma's meer dan 150 miljoen achterstallige rekeningen aangepakt. En ook u kunnen we met onze oplossingen van dienst zijn.

Hogere incassopercentages

Zorg voor een hoger aantal live contacten door intelligente opeenvolging van uitgaande communicatie via meerdere kanalen, afhankelijk van de bekende voorkeuren en eerdere reacties van de klant. Communiceer via berichten die altijd beleefd zijn en op de incassofase en het risico zijn afgestemd om de klant tot onmiddellijke actie aan te sporen en de incassotijd te bekorten.

Lagere afhandelingskosten

Combineer doordachte campagnes via meerdere kanalen met een krachtige reeks opties voor automatische betaling om wanbetalingen in een vroeg stadium te innen. Wanneer het merendeel van de zaken via self-service wordt afgehandeld, kunt u de medewerkers van het klantcontactcentrum inzetten voor risicovolle accounts waarvan de betaling al lang op zich laat wachten. Zo verlaagt u de totale kosten voor uw portfolio.

Afhandelingsdoelen behalen

Zowel onze outbound campaigns als de oplossing zijn op één platform ondergebracht, waardoor gegevens gemakkelijk kunnen worden uitgewisseld tussen menselijke en automatische systemen. Dit staat garant voor consistente campagnes.

Naleving van de lokale, provinciale en landelijke wet- en regelgeving

Er bestaan allerlei ingewikkelde regels van overheden voor de communicatie met klanten over vorderingen. Overtreding ervan is een kostbare zaak. Met onze oplossingen verkrijgt u eenvoudig de toestemming van de klant. Er wordt een veilig kader voor gesprekken gecreëerd en er wordt voor de juiste contactfrequentie gezorgd.

Extra omzet haalt u het eenvoudigst bij tevreden klanten. Door persoonlijk contact op te nemen kunt u langdurige relaties optimaal benutten.

Onderscheid maken door uw service

Met eenvoudig te gebruiken, intuïtieve virtuele assistentenvia meerdere kanalen hebben klanten minder tijd nodig om de gewenste antwoorden te vinden en krijgen ze de service-ervaring die ze verwachten en prettig vinden.

Looptijden van investeringen benutten voor groei

Zet outbound campaigns en uw conversationele IVR in om proactief te communiceren over huidige rentevoeten en opties voor looptijden voordat depositocertificaten aflopen of bestaande leningen zijn afbetaald. Dit zorgt voor een toename van het aantal verlengingen, nieuwe leningen of kredietfaciliteiten.

Onmiddellijk feedback over de service

Houd proactief geautomatiseerde enquêtes om de klanttevredenheid te meten en problemen snel te achterhalen voordat waardevolle klanten naar de concurrent stappen.

Hypotheken

Voldoen aan de steeds hogere service-eisen

Nu de financiering van huizen ingrijpend is veranderd, is een efficiënte service cruciaal en dat geldt ook voor de hypotheekverstrekking. Er gelden steeds striktere nalevingsvereisten en in de regelgeving is bepaald dat er geen sprake mag zijn van “addertjes onder het gras en verrassingen”. Effectieve communicatie met kredietnemers is dus essentieel.

Oplossingen voor elke fase bij hypotheekverstrekking

Met onze oplossingen wordt het voor kredietverstrekkers en serviceverleners eenvoudig om kredietnemers te informeren en te ondersteunen. Dit vermindert de onrust, verbetert de operationele efficiëntie en houdt toezichthouders tevreden.

Win de hevige concurrentiestrijd om nieuwe kredietnemers met een oplossing waarmee u sneller op nieuwe leads kunt reageren, kredietaanvragers op de hoogte kunt houden en de acceptatieprocedure kunt stroomlijnen.

Betere conversiepercentages

Help potentiële kredietnemers antwoorden te vinden en online aanvragen in te vullen door een virtuele assistent aan te bieden. Neem vervolgens binnen een paar minuten na het indienen van de aanvraag contact met ze op om ze als klant binnen te halen.

Lagere kosten van het klantcontactcentrum

Handel maar liefst 65% van de binnenkomende vragen over de status van nieuwe leningen af met proactieve statusmeldingen. Spraakgestuurd, e-mail of sms: zet alle kanalen in voor het aanvragen van documentatie en voor afsluitingen.

Medewerkers optimaal inzetten

Laat routinematige communicatie aan kredietnemers niet meer afhandelen door uw specialisten, maar zorg dat zij de handen vrij hebben om zich op meer complexe activiteiten te concentreren. Geavanceerde conversationele IVR met gespreksroutering resulteert in een nog hogere productiviteit omdat klanten die hoogwaardige service nodig hebben, naar de juiste medewerker worden doorgeleid.

Door automatisering van routinematige uitgaande communicatie en het aanbieden van self-serviceopties kunt u gemakkelijker nieuwe klanten binnenhalen en nemen de communicatiekosten met 30% per kredietnemer af.

Minder binnenkomende gesprekken bij het klantcontactcentrum

Communiceer proactief over onderwerpen die belangrijk zijn voor klanten, zoals aanpassing van een geblokkeerde bankrekening, verhoging van de variabele hypotheekrente en schuldhulpverlening, en ga met ze in gesprek voordat zij het klantcontactcentrum bellen. En stel klanten die op zoek zijn naar informatie in staat om snel de gewenste antwoorden te vinden met Nina Web of in uw mobiele app met Nina Mobile.

Een winstgevende relatie opbouwen

Het is bewezen dat bij kredietrelaties waarbij gebruik wordt gemaakt van geautomatiseerde welkomstgesprekken en betalingsherinneringen, het aantal eerst optredende wanbetalingen met meer dan 60% afneemt. Blijf klanten via geautomatiseerde campagnes en self-serviceoplossingen proactief aanmoedigen om te profiteren van aanbiedingen en producten als hypothecaire leningen.

Onmiddellijk feedback over de service

Houd proactief geautomatiseerde enquêtes om de klanttevredenheid te meten en problemen snel te achterhalen voordat waardevolle klanten naar de concurrent stappen.

Succesvol contact onderhouden met kredietnemers die in de problemen zijn gekomen? Dat vraagt om een weldoordacht proces en intensieve uitgaande communicatie. Nuance maakt dit mogelijk voor vier van de vijf grootste hypotheekverstrekkers in de Verenigde Staten.

Minder achterstanden door vroegtijdige tussenkomst

Wanneer u kredietnemers proactief een betalingsherinnering stuurt via het communicatiekanaal van hun voorkeur, maakt u de overstap van incassoberichten naar klantenservice. Daarmee voldoet u ook automatisch aan de door toezichthouders en investeerders gestelde eis dat u nauwgezet contact moet houden met wanbetalers.

Een zo efficiënt mogelijke incasso

Met onze speciaal ontwikkelde oplossing worden automatisch berichten verzonden die passend zijn voor het betreffende risico en het specifieke incassostadium. Routinetaken kunnen hiermee efficiënter worden afgehandeld en het aantal binnenkomende gesprekken van kredietnemers die informatie nodig hebben, neemt af. Kredietnemers die met een relatiemanager in gesprek willen gaan, kunnen dankzij de naadloze integratie eenvoudig worden doorverbonden. Dit resulteert in een efficiënte workflow.

Wijzigingen van leningen sneller afhandelen

Met vooraf gedefinieerde, geplande berichten blijven kredietnemers op de hoogte van de goedkeuringsstatus, de volgende stappen en de vereiste acties, terwijl ze desgewenst ook contact kunnen opnemen met hun relatiemanager of eigen aanspreekpunt. Voor auditdoeleinden is een volledige gegevenstrail beschikbaar.

Een aantoonbare klanttevredenheid

Gebruik geautomatiseerde tevredenheidsenquêtes om aan te tonen dat er contact met de individuele kredietnemer heeft plaatsgevonden en dat alle stappen van de procedure om verliezen te beperken zijn uitgevoerd. Lage scores kunnen uw medewerkers ertoe aanzetten om eerder contact op te nemen met kredietnemers die hun zorgen kenbaar hebben gemaakt.

Verzekeringen

Klanten een ervaring bieden waardoor ze u trouw blijven

Bij verzekeringen draait alles om vertrouwen. Persoonlijke service is essentieel, maar de kosten staan dit vaak in de weg. Ons beleid is helder. Wij helpen u een alerte, intuïtieve klantenservice te bieden en het rendement hoog te houden.

Oplossingen voor elke fase qua klantenservice ervaring

Onze oplossingen tonen aan hoe belangrijk uw klanten voor u zijn, en stellen u in staat om verzekeringsclaims sneller af te handelen.

Verlaag de drempel om klant te worden. Dat is de eerste stap naar een langdurige relatie met klanten.

Betere conversiepercentages

Voorkom dat een potentiële klant op uw website de weg kwijtraakt of ingewikkelde telefonische menu's moet doorlopen om zaken met u te doen. Begeleid ze met een intuïtieve virtuele assistent zoals Nina Web of help ze snel de gewenste informatie te vinden met een conversationele IVR.

Een winstgevende relatie opbouwen

Met welkomstgesprekken en gebruiksvriendelijke self-servicefuncties haalt u klanten gemakkelijker binnen. Ze krijgen een geweldige eerste indruk en worden aangespoord om belangrijke activiteiten uit te voeren zoals het aanmaken van automatische betalingen en het verlenen van toestemming voor mobiel verkeer.

Meer bestedingen

Motiveer uw klanten om te profiteren van kortingen die gelden wanneer zij een pakket aan verzekeringen afsluiten, en van tal van andere aanbiedingen door middel van uitgaande communicatie via diverse kanalen of een conversationele IVR. Voeg een virtuele assistent aan uw website toe zodat u een vraag om informatie eenvoudig kunt ombuigen in een verkoopkans.

Uw klanten hebben schade geleden. Maak het niet nog erger. Dankzij proactieve communicatie en de onmiddellijke beschikbaarheid van self-serviceoplossingen bent u in staat uw klanten de ervaring te geven die zij verwachten.

Alerter en met meer gemak

Proactief contact opnemen met verzekeringnemers voor onmiddellijke hulp na een schade of een virtuele assistent aanbieden om huizenbezitters midden in de nacht met een vraag te helpen? Met de oplossingen van Nuance kan uw organisatie alerter op elke willekeurige situatie inspelen.

Claims sneller afhandelen

Met geautomatiseerde uitgaande berichten via telefoon, sms of e-mail kunt u proactief om ontbrekende documentatie vragen en informatie over claims geven. De transparantie neemt toe, het aantal binnenkomende gesprekken daalt en medewerkers krijgen de handen vrij om zich te concentreren op de afhandeling van claims.

Productiviteit van schade-experts optimaliseren

Zet schade-experts optimaal in door verzekeringnemers proactief te herinneren aan afspraken en door een eenvoudige methode om deze te bevestigen of te verzetten.

Veel minder binnenkomende gesprekken

Voorzie klanten gedurende de gehele claimafhandeling proactief van alle informatie zodat ze u niet hoeven te bellen om op de hoogte te worden gehouden.

Meer afhandeling via self-service

Stel uw klanten in staat om snel de gewenste antwoorden te vinden via een conversationele IVR, op uw website met Nina Web of in uw mobiele app met Nina Mobile. En dat alles door de kracht van spraak en Inzicht in Natuurlijke Taal.

Laat niet toe dat gemiste premiebetalingen leiden tot verlopen van de dekking of verlies van klanten. Automatiseer routinematige uitgaande communicatie om wanbetaling van premies in een vroeg stadium aan te pakken.

Hogere incassopercentages

Zorg voor een hoger aantal live contacten door intelligente opeenvolging van uitgaande communicatie via meerdere kanalen, afhankelijk van de bekende voorkeuren en eerdere reacties van de klant. Communiceer via berichten die altijd beleefd zijn en op de incassofase en het risico zijn afgestemd om de klant tot onmiddellijke actie aan te sporen en de incassotijd te bekorten.

Lagere afhandelingskosten

Combineer doordachte campagnes via meerdere kanalen met een krachtige reeks opties voor automatische betaling om wanbetalingen in een vroeg stadium te innen. Wanneer het merendeel van de zaken via self-service wordt afgehandeld, kunt u de medewerkers van het klantcontactcentrum inzetten voor risicovolle accounts waarvan de betaling al lang op zich laat wachten. Zo verlaagt u de totale kosten voor uw portfolio.

Meer polisverlengingen

Zet een strategie voor geautomatiseerde uitgaande communicatie in om annuleringen te voorkomen. Neem proactief contact op met klanten vóór de vervaldatum van de polis. Stuur ze een herinnering wanneer het tijd is voor verlenging, informeer ze over mogelijke kortingen en laat ze kiezen of ze gebruik willen maken van self-serviceopties of liever met een medewerker willen worden doorverbonden.

Naleving van de lokale, provinciale en landelijke wet- en regelgeving

Er bestaan allerlei ingewikkelde regels van overheden voor de communicatie met klanten over vorderingen. Overtreding ervan is een kostbare zaak. Met onze oplossingen verkrijgt u eenvoudig de toestemming van de klant. Er wordt een veilig kader voor gesprekken gecreëerd en er wordt voor de juiste contactfrequentie gezorgd.

Extra omzet haalt u het eenvoudigst bij tevreden klanten. Door persoonlijk contact op te nemen kunt u langdurige relaties optimaal benutten.

Onderscheid maken door uw service

Met eenvoudig te gebruiken, intuïtieve virtuele assistentenvia meerdere kanalen hebben klanten minder tijd nodig om de gewenste antwoorden te vinden en krijgen ze de service-ervaring die ze verwachten en prettig vinden.

Meer bestedingen

Motiveer uw klanten om te profiteren van aanvullende dekking en kortingen die gelden wanneer ze een pakket aan verzekeringen afsluiten door ze via diverse kanalen gepersonaliseerde berichten te sturen waarmee ze onmiddellijk in actie kunnen komen.

Financiële expertise in actie

Kijk hoe we toonaangevende bedrijven in de branche helpen echte resultaten te boeken.
Video

Klanten een gepersonaliseerde ervaring bieden
Ontdek hoe Nuance helpt om klanten van UMB een gepersonaliseerde ervaring te bieden en hoe het afhandelingspercentage dankzij conversationele IVR met 40% is gestegen.

Spotlight

Financiële dienstverlening: De beste technologie voor een optimale klantenservice
Toonaangevende bedrijven in de branche realiseren zich dat ze bij het bouwen aan hun imago en het herstellen van het vertrouwen van het publiek een heel eind in de richting komen wanneer ze contact met klanten op de eerste plaats zetten en wanneer ze investeren in een eenvoudige, efficiënte, gepersonaliseerde en veilige klantenservice. Nuance helpt een aantrekkelijke, gespreksgerichte self-service te bieden in alle klantenservicekanalen.

Whitepapers

Eerlijk handelen in incassoprocedures? Rechten van klanten
Uit onderzoek onder consumenten blijkt dat bedrijven en incassobureaus die op een andere manier gaan communiceren, betere incassoresultaten behalen zonder dat dit ten koste gaat van de relatie met klanten.

Naleving van de voorschriften: Zes regels voor een optimale communicatie met kredietnemers
Proactief communiceren via diverse kanalen blijkt een voordelige methode om kredietnemers beter te bereiken, zonder dat dit ten koste gaat van de wettelijke opgelegde kwaliteit en continuïteit van de contacten.

Luisteren naar uw klanten
Lees waarom financiële dienstverleners gebruikmaken van technologie voor natuurlijke taal, wat de concrete resultaten zijn en welke zes redenen er zijn om nu te investeren.

Incassoprocedures verbeteren en klanten op hun wenken bedienen
Vier digitale actiepunten om tijdens incassoprocedures de loyaliteit van klanten te vergroten.

Praktijkvoorbeelden

HypoVereinsbank
Ontdek hoe HypoVereinsbank, een van de grootste particuliere banken in Duitsland, de efficiëntie van het callcenter en de klanttevredenheid verbetert met een spraakgestuurd telefonisch banksysteem van Nuance.

Barclays Wealth
Barclays Wealth and Investment Management maakt in het callcenter gebruik van tekstonafhankelijke FreeSpeech van Nuance om zeer vermogende cliënten een uitzonderlijk serviceniveau en snelle en gebruiksvriendelijke verificatie te bieden.

Tatra Banka
Ontdek hoe Tatra Banka veilige, handige services biedt. Dankzij stembiometrie kost verificatie minder tijd zonder dat de beveiliging nadelig wordt beïnvloed.

Bank Leumi
Neem een kijkje achter de schermen om te ontdekken hoe een van de grootste klantcontactcentra in Israël dankzij de oplossingen van Nuance voor stembiometrie in staat is om voordelig te werken met meervoudige verificatie.

Professionele ondersteuning

Ervaring waarop u kunt rekenen

Als u te maken heeft met ingewikkelde technologische oplossingen in uiteenlopende onderdelen van uw bedrijf en op diverse bestaande infrastructuren, groeit de achterstand in IT-projecten waarschijnlijk voortdurend. Schakel de professionele ondersteuning van Nuance in voor het plannen, leveren, ondersteunen en optimaliseren van uw klantenserviceoplossingen, zodat u zich volledig op uw bedrijf kunt richten.

Meer informatie over professionele ondersteuning

Wij begrijpen wat financiële instellingen willen. Laten we samenwerken om uw doelstellingen te behalen.

Contact opnemen
   Nederland & België
Financiele dienstverlening

Choose your country.