Navigation Content

Dragon NaturallySpeaking voor het verzekeringsmaatschappijen

Snellere en efficiëntere claimafhandeling met spraakherkenningssoftware

Gestroomlijnde workflow voor claimafhandeling

Als de claimverwerking bij verzekeringsmaatschappijen niet efficiënt verloopt, kunnen de kosten al snel uit de hand lopen. Voor verzekeringsagenten en schade-experts (die maar liefst 50% van hun werkdag bezig zijn met het typen van rapporten en documentatie) wordt het steeds lastiger hun claimtargets te halen. De tijd die ze kwijt zijn aan het handmatig invoeren van formulieren en rapporten gaat ten koste van de snelheid waarmee claims van cliënten worden verwerkt, vermindert de kwaliteit en zorgvuldigheid van de vereiste documentatie en werkt demoralisering en personeelsverloop in de hand. Maar het kan gelukkig ook anders. De spraakherkenningssoftware van Dragon NaturallySpeaking maakt het mogelijk om veel sneller documenten in te vullen en claims te verwerken, zodat verzekeringsagenten enkele uren per werkdag kunnen besparen. Met Dragon kunnen agenten en schade-experts hun documenten via de meeste Windows-applicaties driemaal sneller dicteren dan wanneer ze zouden typen, met een nauwkeurigheid tot maar liefst 99%. De pc en applicaties kunnen volledig spraakgestuurd worden bediend door eenvoudige stemopdrachten uit te spreken. Het is zelfs mogelijk om een digitale voicerecorder te gebruiken om op locatie aantekeningen te maken en de audiobestanden automatisch door Dragon te laten uitwerken zodra verbinding wordt gemaakt met de pc. Verzekeringsmaatschappijen kunnen Dragon gebruiken om de documentatieverwerking te versnellen zonder bestaande bedrijfsprocessen, applicaties of informatiesystemen te hoeven aanpassen. Het is een bewezen, effectieve manier om de productiviteit en het werkplezier van medewerkers te stimuleren, zodat de klantenservice wordt verbeterd en het personeelsverloop afneemt.

Verzekeringsagenten mogelijkheden bieden om sneller en slimmer te werken

  • Tot 50% minder tijd kwijt aan papierwerk, zodat agenten meer claims per dag kunnen verwerken
  • Hogere mobiele productiviteit door te dicteren in een digitale voicerecorder en dit later uit te werken
  • Betere kwaliteit rapporten doordat schade-experts op locatie gedetailleerdere informatie kunnen vastleggen
  • Snellere claimafhandeling voor betere service aan de klant en hogere retentiegraad
  • Snellere afhandeling van claims leidt tot minder burn-out en personeelsverloop
  • Gestroomlijnde workflow voor claimafhandeling zorgt voor meer efficiëntie
  • Minder of geen behoefte aan dure transcriptieservices
  • Snelle ROI (vaak al binnen één jaar)

Details

Documentatie sneller afgehandeld
Verzekeringsagenten en schade-experts kunnen
spraak in tekst omzetten met een nauwkeurigheid van maar liefst 99 procent in vrijwel alle op Windows gebaseerde
softwareprogramma's. Met Dragon 11 kunnen agenten drie keer sneller documenten maken dan de meeste mensen kunnen typen.

Betere kwaliteit rapporten Verzekeringsagenten hoeven niet meer zelf het vervelende typewerk te doen, maar kunnen gewoon met hun stem rapporten maken, waardoor ze veel gedetailleerder kunnen werken. Aantekeningen van bezoeken kunnen worden gedicteerd terwijl alle informatie nog vers in het geheugen ligt, zodat de documentatie vollediger en gedetailleerder wordt.

Gestroomlijnde workflow voor claimafhandeling
Met Dragon kunnen verzekeringsagenten driemaal sneller claimrapporten en documenten maken dan wanneer ze zouden typen. Hierdoor kunnen ze uren per werkdag besparen, nog afgezien van de tijdsbesparing die mogelijk is door bepaalde taken binnen het proces te automatiseren. Hierdoor worden claims sneller afgehandeld en wordt een betere service aan de cliënt geleverd. Daarnaast kunnen schade-experts meer claims afhandelen en daarbij zorgvuldiger te werk gaan, met een hogere kwaliteit als gevolg.

E-mails verzenden en beheren
Net als de meeste professionals worden verzekeringsagenten en schade-experts elke dag bedolven onder de e-mails. Dragon biedt echter de mogelijkheid om volledig spraakgestuurd e-mails te schrijven, te verzenden en te beheren. Hierdoor kunnen agenten de productie verhogen en daardoor veel meer op een dag doen.

Hogere productiviteit op locatie
Schade-experts en agenten in de buitendienst zijn productiever doordat ze hun aantekeningen in een voicerecorder kunnen dicteren. Zodra de recorder op de pc wordt aangesloten, zet Dragon 11 de audiobestanden met dictaten automatisch om in schriftelijke tekst. Met Dragon hoeven verzekeringsagenten niet tot laat over te werken als ze veel onderweg of op locatie zijn geweest. De tijd die ze in de auto doorbrengen of andere momenten die voorheen niet productief konden worden besteed, kunnen ze nu benutten om veilig en nauwkeurig aantekeningen, rapporten en andere documenten te dicteren.

Gebruik Dragon ook voor juridische procesvoering over claims
Bij grote verzekeringsmaatschappijen wordt Dragon niet alleen gebruikt door verzekeringsmedewerkers, maar ook door de juridische afdeling om juridische documenten op te stellen. Juridische afdelingen kunnen Dragon gebruiken om tekst te dicteren in plaats van te typen, zodat medewerkers minder of geen tijd kwijt zijn aan tekstverwerking, waardoor een aanzienlijke kostenbesparing wordt gerealiseerd.
Minder stress en burn-out
Help verzekeringsagenten en schade-experts een betere balans te realiseren tussen werk en privéleven doordat ze minder tijd kwijt zijn aan het verwerken van claims. Verminder het personeelsverloop (met alle kosten van dien) door medewerkers de tools te bieden om dagelijks meer claims af te handelen. Met Dragon hoeft er minder tijd te worden besteed aan saai en vermoeiend administratief werk, waardoor het werk meer voldoening biedt en er minder personeelsverloop is.

Grote gebruikersnetwerken beheren
Dragon 11 biedt hulpprogramma's voor het beheer van grote groepen gebruikers. Organisaties met grote implementaties kunnen hiermee stemprofielen, aangepaste woordenlijsten en meerdere installaties centraal beheren. Dankzij krachtige beveiligings- en configuratieopties kunnen beheerders het gebruik van Dragon binnen het bedrijf regelen.

Getuigenissen

Home Inventory:
“Ik ben eigenaar van een klein bedrijf en in deze tijden hebben kleine ondernemingen het niet makkelijk. Waar het maar kan moeten we zo efficiënt mogelijk werken. Mijn bedrijf is uniek en vereist aangepaste software, gebaseerd op Microsoft Excel. Ik taxeer woningen en bedrijven voor verzekeringen en vermogensbeheer. Voordat ik Dragon gebruikte, had ik voor een klus twee mensen nodig. Eén om de items te fotograferen en te beschrijven, en de andere voor het typewerk. Ik las een artikel over Dragon en het leek me interessant om het eens te proberen. En ik moet zeggen: het werkt boven verwachting. Ik gebruik een draadloze headset van Plantronics die op mijn laptop is aangesloten. Ik zet mijn laptop in het midden van de ruimte (of soms in een andere ruimte) en kan nu zelf alle items fotograferen en tegelijkertijd de beschrijving dicteren. Dit bespaart mij niet alleen tijd, maar ook de kosten die ik kwijt zou zijn als ik iemand voor het typewerk moest inhuren. Ik ben bijzonder blij met deze oplossing. Ik ben al vijf jaar klant bij jullie en hoop dat ook nog jaren te blijven.”
Jesse Vance:
“Als vastgoedtaxateur gebruik ik de nieuwste versie [van Dragon] met een draadloze Bluetooth-microfoon en ik ben blij verrast door de grotere nauwkeurigheid en snelheid. Als ik veel moet inspreken, is de spraakgestuurde software van Dragon efficiënter dan de oude tweevingertypmethode om dictaten uit te werken. En hoe vaker ik de software gebruik, des te nauwkeuriger en sneller die werkt.”
Een deeltijdmedewerker voor transcripties:
“Ik werk nu parttime voor een transcriptieservice en werk audiobestanden uit voor verzekeringsmaatschappijen. Dragon-software is goed voor mijn ogen, mijn handen én mijn humeur. Ik ben minstens zes uur per dag zittend aan het typen, en als ik de Dragon-software niet had zou mijn werk nooit afkomen. De nieuwe versie leert razendsnel en maakt bijna geen fouten. Zonder Dragon zou ik het nooit redden.”

L. Buford:
“Ik was op het internet aan het zoeken en vond een bedrijf dat transcriptiemedewerkers zocht om vanuit huis te werken. Ik heb me aangemeld en doe nu opdrachten voor dit bedrijf. De betaling is afhankelijk van het aantal woorden per opdracht. Hoe meer opdrachten ik kan doen, des te meer ik verdien. Ik typ onderzoeksrapporten uit voor verzekeringsmaatschappijen. Ik typ meer dan 100 woorden per minuut maar kreeg rsi-klachten doordat ik steeds dezelfde bewegingen maak. Ik hoorde over Dragon NaturallySpeaking en wilde kijken of deze software me kon helpen. Zodra ik Dragon ging gebruiken en het programma zich steeds meer aan mijn stem aanpaste, kon ik meer opdrachten aannemen en daardoor aanzienlijk meer verdienen. Nu kan ik rustig achteroverleunen, naar het dictaat luisteren en herhaal ik wat er wordt gezegd. Beter kan niet!”

Technische ondersteuning
Voor klanten
Met Dragon kunnen verzekeringsagenten driemaal sneller rapporten maken dan wanneer ze zouden typen. Doordat claims sneller worden verwerkt, kunnen schade-experts meer claims met een hogere kwaliteit afhandelen. 
   Nederland & België
Oplossingen van Dragon voor het verzekeringswezen

Choose your country.