Navigation Content

Spraakherkenningsoplossingen voor de financiële dienstverlening

De productiviteit verhogen en tegelijkertijd nalevingsrisico's verminderen

Steeds meer financiële adviseurs en agenten hebben moeite de enorme hoeveelheid papierwerk bij te houden waar ze telkens weer mee geconfronteerd worden. Dragon biedt echter een snelle, efficiënte en betaalbare oplossing om alle documentatie te genereren die vereist is om aan de toenemende nalevingsvoorschriften te voldoen. Investeringsadviseurs kunnen gemakkelijk de gedetailleerde gegevens registreren die nodig zijn om aansprakelijkheidsrisico's te minimaliseren en de dienstverlening aan investeerders te verbeteren, gewoon door te spreken. De snelheid, nauwkeurigheid en het gebruiksgemak van de moderne spraakherkenningssystemen bieden een efficiënt alternatief. Simpel gezegd: de meeste mensen praten sneller dan ze kunnen typen. Met spraakherkenningssoftware kunnen investeringsadviseurs met een snelheid van tot maar liefst 160 woorden per minuut aantekeningen invoeren en elektronische documenten maken: driemaal zo snel als typen. Met Dragon wordt het tijdrovend invoeren van gegevens en andere administratieve taken gestroomlijnd, doordat de software naast de traditionele invoermethode met toetsenbord en muis een derde mogelijkheid biedt. Drukbezette investeringsadviseurs kunnen hun productiviteit aanzienlijk verhogen door sneller aantekeningen in te voeren en documenten en correspondentie te schrijven. Daardoor kunnen ze meer tijd besteden aan activiteiten die direct geld opleveren, zoals prospecting, gesprekken met cliënten voeren, investeringskansen onderzoeken en transacties verrichten.

Minder tijd kwijt aan het documenteren van gesprekken met cliënten

  • Als u Dragon gebruikt om gesprekken met cliënten te registreren, kunt u wel een paar uur per dag besparen. Doordat aantekeningen van gesprekken sneller kunnen worden ingevoerd, houdt u meer tijd over voor taken die direct geld opleveren en kunt u een betere service aan de cliënt verlenen.
  • Met Dragon kunt u niet alleen veel sneller gegevens invoeren en documenten maken, maar worden ook de kwaliteit en nauwkeurigheid van de aantekeningen merkbaar beter. Dit is van groot belang, aangezien de aantekeningen die tijdens een gewone werkdag worden gemaakt op een later moment mogelijk als bewijs moeten dienen als er over een bepaalde transactie een rechtszaak wordt aangespannen. Als u een digitale voicerecorder gebruikt, kunt u veel gedetailleerdere informatie vastleggen tijdens gesprekken die niet op kantoor plaatsvinden. En dankzij Bluetooth-ondersteuning is optimale mobiliteit gewaarborgd als u onderweg moet werken.
  • Daarnaast kunt u Dragon ook gebruiken om spraak in tekst om te zetten met vrijwel alle op Windows gebaseerde programma's, waardoor ook de andere communicatie met cliënten (zoals e-mails, overeenkomsten en nieuwsbrieven) sneller verloopt. Spraakherkenning werkt namelijk driemaal zo snel als de meeste mensen kunnen typen, en met een nauwkeurigheid tot maar liefst 99%.
  • De mogelijkheden van Dragon op het gebied van dicteren, stembediening en spraakopdrachten bieden belangrijke productiviteitsvoordelen, waardoor u kunt voldoen aan nalevingsvoorschriften, juridische risico's kunt verminderen en meer tijd kunt besteden aan productie en verkoop, wat zich vervolgens weer vertaalt in een hogere opbrengst.

Details

U spreekt en Dragon typt.
Investeringsadviseurs kunnen spraakherkenningssoftware gebruiken om spraak in tekst om te zetten met een nauwkeurigheid tot maar liefst 99 procent en vrijwel alle op Windows gebaseerde programma's, zoals Microsoft® Word, Excel®, PowerPoint®, Outlook® en populaire producten voor het beheren van contactpersonen, zoals Salesforce, ACT!, Siebel en Goldmine. De schriftelijke tekst verschijnt driemaal zo snel op het scherm als de meeste mensen kunnen typen, zodat aantekeningen en e-mails in een handomdraai klaar zijn.

Meer doen in minder tijd
Alle organisaties in de financiële dienstverlening en de mensen die binnen die organisaties werken, gebruiken spraakherkenning voor verschillende doeleinden, afhankelijk van de specifieke taken, workflow en voorkeuren en de softwareprogramma's die ze voor het werk gebruiken. Gebruikers van spraakherkenning zijn onder meer investeringsadviseurs, accountmanagers, klantenservicemedewerkers, complianceprofessionals, transcriptieservices, assistenten, ondersteunend personeel, medewerkers in de buitendienst en mensen met een beperking. Zij gebruiken de software om sneller en makkelijker gespreksaantekeningen in hun CRM-systemen in te voeren, documenten zoals overeenkomsten, nieuwsbrieven en correspondentie te schrijven en op te maken, e-mails te beheren, het transcriptieproces binnen grotere kantoren met administratieve medewerkers te stroomlijnen en vaak terugkerende of complexe taken te automatiseren met behulp van eenvoudige spraakopdrachten als “Document opslaan, afdrukken en verzenden“ of “Handtekening invoegen“ voor meer efficiëntie.

Spraakgestuurd met softwareprogramma's werken
Met Dragon kunnen gebruikers hun computer volledig spraakgestuurd bedienen. Het enige wat ze hoeven te doen is een standaardopdracht uit te spreken, waarna de computer de gewenste actie uitvoert. Veel programma's werken veel efficiënter en makkelijker als ze in combinatie met Dragon worden gebruikt. Zoekopdrachten uitvoeren en formulieren invullen gaat veel sneller als u spreekt dan wanneer u alles moet typen. Documentbeheersystemen, programma's voor het samenstellen en automatiseren van documentatie en CRM-software kunnen optimaal worden gebruikt met spraakbediening. Taken zoals het invoeren van tekst en gegevens kunnen in de meeste programma's spraakgestuurd worden uitgevoerd, zonder dat u ook maar iets hoeft aan te passen.

E-mails beheren
De meeste mensen zijn steeds meer tijd kwijt aan hun e-mails. Gelukkig kan spraakherkenningssoftware worden gebruikt om spraakgestuurd e-mails te schrijven, te verzenden en te beantwoorden in veelgebruikte programma's als Microsoft Outlook® en Lotus Notes. Bovendien bevat Dragon NaturallySpeaking Professional tekst-naar-spraaktechnologie om de tekst te laten voorlezen, zodat gebruikers andere taken kunnen doen terwijl ze naar hun e-mails of documenten luisteren.

Complexe processen consolideren in één stemopdracht
Vaak terugkerende taken, zoals het invoeren van gegevens in CRM-programma's, kunnen veel sneller worden uitgevoerd met behulp van spraakherkenning. Vaak vinden gebruikers die niet bekend zijn met complexe softwareprogramma's het makkelijker om de computer gewoon te zeggen wat er moet worden gedaan in plaats van met de interface te leren werken. Gebruikers kunnen macro's maken om spraakgestuurd van het ene naar het andere veld te gaan, of een reeks toetsaanslagen of muisbewegingen uit te voeren. Macro's kunnen zelfs voor mensen die heel snel kunnen typen veel productiviteitsvoordelen opleveren, omdat ze tijdrovende taken die uit meerdere stappen bestaan in één stemopdracht kunnen samenbrengen.

Hogere productiviteit op locatie
Aangezien investeringsadviseurs veel tijd besteden aan gesprekken met prospects en cliënten op kantoor, thuis, tijdens de lunch of het diner, biedt Dragon de mogelijkheid om overal en altijd met een digitale voicerecorder gespreksaantekeningen te kunnen vastleggen. De adviseur kan direct na het gesprek zijn aantekeningen in een door Nuance goedgekeurd mobiel apparaat dicteren, waarna deze opname automatisch wordt uitgewerkt zodra thuis of op kantoor het apparaat op de computer wordt aangesloten.

Getuigenissen

"In ons werk met financiële adviseurs en agenten zien we dat steeds meer mensen moeite hebben de enorme hoeveelheid papierwerk bij te houden waar ze telkens weer mee geconfronteerd worden. Logisch dat adviseurs meer tijd moeten besteden aan nalevingsproblemen. Als ze tijd moeten besteden aan nalevingsproblemen, kunnen ze echter geen gesprekken voeren met cliënten, met alle consequenties van dien voor de productie, verkoop en financiële resultaten." Katherine Vessenes, President, Vestment Advisors, Inc.

"Ik ben een financiële professional en werk als vermogensbeheerder en CPA. In deze functie moet ik voldoen aan wet- en regelgeving van diverse overheidsinstanties, zoals de AICPA, FINRA en SEC. Door schandalen als Madoff, Worldcom, Enron en Healthsouth is het voor kleinere bedrijven zoals dat van mij (ik beheer slechts 130 miljoen dollar) veel kostbaarder en lastiger geworden om te voldoen aan de strengere regelgeving. Het vastleggen van gesprekken en bijeenkomsten is in mijn beroep een absolute must, zodat ik aan regelgevende instanties en advocaten van cliënten desgewenst kan aantonen dat de cliënten op de hoogte waren van de procedures en aanbevelingen en daarmee akkoord zijn gegaan. Een jaar of tien geleden merkte ik dat handgeschreven aantekeningen hier niet geschikt voor zijn, omdat ze na de gebeurtenis zelf gemaakt zouden kunnen worden, weggelaten kunnen worden en bovendien meestal te beknopt zijn. Met Dragon dicteer ik in 30 seconden tot 1 minuut wat me anders 5 minuten tot een half uur zou kosten om te schrijven. Ik kan details toevoegen die voor meer realisme en authenticiteit zorgen en een goede geheugensteun zijn voor latere gesprekken. Ik zorg ervoor dat mijn cliënten en regelgevende instanties deze aantekeningen en de strekking ervan te zien krijgen, zodat ze weten dat ik goed oplet en volgens de regels werk. Zonder Dragon zou ik me in mijn werk veel minder zeker voelen. De nieuwste versie is in één woord geweldig. Geen training nodig en praktisch zonder fouten." Patrick C., Ph.D., CPA/PFS

"Dragon is voor mij bijzonder handig om de productiviteit te verhogen, omdat ik wel 10 tot 20 procent minder tijd kwijt ben aan het invoeren van aantekeningen van cliëntgesprekken in onze CRM-software. Ik wil Dragon dan ook zeker blijven gebruiken en er steeds beter mee leren werken." John Catalano, investeringsadviseur

"Ik ben zelfstandig financieel adviseur en gebruik Dragon nu al een paar jaar. De software is heel belangrijk in mijn werk, aangezien ik routineklussen veel sneller kan doen en daardoor meer tijd overhoud om me op productievere zaken te richten. In mijn werk kan zelfs de kortste vraag nog een zeer lang antwoord nodig hebben. De mogelijkheid om door te praten afgedrukte teksten te produceren bespaart me uren per week, zodat ik mijn cliënten beter van dienst kan zijn en mijn productiviteit sterk is toegenomen. Ik ben vooral onder de indruk van het feit dat ik lange en gedetailleerde verklaringen in mijn e-mails kan opnemen, zonder gedoe met typen of dicteerapparaten en zonder dat ik andere medewerkers hoef in te zetten. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat mijn eerste investering in Dragon en de latere upgrades zich al duizenden malen hebben terugbetaald. Iedereen die overweegt om Dragon te gaan gebruiken zou ik willen zeggen om geen minuut langer te aarzelen en hun werk compleet anders in te gaan richten." Ralph P.

Video

Investeringsadviseurs zijn niet altijd even goed in typen en het kan vaak wel een paar uur duren voordat alle cliëntaantekeningen zijn ingevoerd. Steeds meer mensen hebben moeite om al het papierwerk bij te houden, niet alleen vanwege de steeds strengere nalevingsvoorschriften en wettelijke vereisten, maar ook doordat het zoveel tijd kost om de toenemende aantallen e-mails en andere schriftelijke correspondentie te beantwoorden. Dragon NaturallySpeaking biedt een betere manier om snel en makkelijk documentatie af te handelen en andere taken uit te voeren waarbij met de computer moet worden gewerkt.

Klik hier om de video te bekijken

Technische documentatie

Dragon NaturallySpeaking voor de financiële dienstverlening
Steeds meer bedrijven in de financiële dienstverlening gebruiken spraakherkenningssoftware om hun nalevingstaken te verrichten, de productiviteit te verhogen en beschermd te worden tegen kostbare rechtszaken en boetes. Met Dragon NaturallySpeaking van Nuance beschikt u over de snelheid, de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak van de meestverkochte spraakherkenningssoftware voor de computer ter wereld, zonder dat bestaande bedrijfsprocessen en informatiesystemen, zoals CRM-applicaties, aangepast hoeven te worden.

In ons werk met financiële adviseurs en medewerkers zien we dat steeds meer mensen moeite hebben de enorme hoeveelheid papierwerk bij te houden waar ze telkens weer mee geconfronteerd worden. Het is dus logisch dat adviseurs meer tijd moeten besteden aan nalevingsproblemen. 
-Katherine Vessenes, President Vestment Advisors, Inc.
   Nederland & België

Choose your country.