Navigation Content

Dragon NaturallySpeaking voor openbare orde en veiligheid

Veiligheid of papierwerk: professionals in de openbare orde en veiligheid kunnen met spraakherkenningssoftware sneller rapporten schrijven en houden daardoor meer tijd over voor het beschermen van de gemeenschap

Minder papierwerk, meer blauw op straat

Hoewel ze weten dat rapporten schrijven bij het werk hoort, zijn de meeste politieagenten geen liefhebbers van administratieve taken. Liever zijn ze op straat voor het ‘echte’ politiewerk: in de wijken surveilleren, de veiligheid op de weg bewaken of verdachten opsporen. Kortom: datgene waar ze voor zijn opgeleid. Het uittypen van rapporten kost echter enorm veel tijd en dus ligt er altijd een enorme berg papierwerk te wachten. Met spraakherkenningssoftware van Dragon kunnen agenten volledig spraakgestuurd documenten en e-mails schrijven, op het internet zoeken en de computer bedienen, of ze nu achter hun bureau zitten of buiten aan het werk zijn. Ze spreken het gewoon in via een ruisarme microfoon of een draadloze headset die op de pc is aangesloten. Dragon ‘herkent’ de gesproken woorden, zet ze om in tekst en toont ze vervolgens op het computerscherm. Agenten kunnen ook in een digitale voicerecorder dicteren en dit automatisch laten uitwerken zodra ze het apparaat op de pc aansluiten. In beide gevallen zet Dragon spraak driemaal sneller om in tekst dan wanneer ze zouden typen, met een nauwkeurigheid van maar liefst 99% en met vrijwel alle Windows-programma's. Met Dragon kunnen agenten zeer snel en makkelijk de administratie doen en computertaken uitvoeren, zodat ze meer tijd overhouden om zich op de belangrijkste taken van hun werk te richten.

Politieagenten helpen om in minder tijd meer papierwerk af te handelen

  • De tijd voor het schrijven van rapporten met wel 50% reduceren
  • Betere rapporten doordat agenten aantekeningen kunnen dicteren terwijl alle informatie nog vers in het geheugen ligt
  • Meer voldoening van het werk doordat agenten minder tijd kwijt zijn aan de administratie en zich dus meer op het politiewerk kunnen richten
  • Kosten beperken door de productiviteit van agenten te verhogen en overuren te verminderen
  • Agenten de mogelijkheid bieden om in minder tijd meer te doen door spraakgestuurde bediening van de computer en softwareprogramma's
  • Hogere productiviteit met tijdsbesparende macro's om regelmatig terugkerende computertaken te automatiseren

Details

Snel en nauwkeurig dicteren
Dragon NaturallySpeaking 11 is de ideale oplossing voor drukbezette professionals in de openbare orde en veiligheid die sneller en slimmer willen werken. Met deze software kunnen ze op een natuurlijke manier tekst inspreken om documenten, rapporten, e-mails en nog veel meer te maken: driemaal sneller dan typen en met een herkenningsnauwkeurigheid tot maar liefst 99%.

Werkt met vrijwel alle Windows-programma's
Agenten kunnen hun stem gebruiken om tekst te dicteren en te bewerken en applicaties, zoals Microsoft Word, Microsoft Outlook, Internet Explorer en Mozilla Firefox, te bedienen. Dragon werkt tevens met talloze andere Windows-software voor specifieke branches om de productiviteit nog verder te verhogen.

De computer met uw stem bedienen
Professionals in de openbare orde en veiligheid kunnen eenvoudige stemopdrachten gebruiken om sneller dan ooit bestanden te maken, e-mails te versturen, programma's te openen en te sluiten, documenten op te slaan en te converteren, en informatie te zoeken op het internet of hun computer.

Overal en altijd kunnen dicteren
Met Dragon 11 kunnen agenten aantekeningen direct in hun laptop dicteren via een ruisarme of draadloze microfoon. Het is ook mogelijk om aantekeningen direct in een digitale voicerecorder in te spreken terwijl alle informatie nog vers in het geheugen ligt. Dragon 11 zet de audiobestanden met hun spraak automatisch om zodra ze het apparaat op de pc aansluiten.

Gecertificeerde toegankelijkheid voor gehandicapten
Dragon Professional 11 is gecertificeerd voor toegankelijkheid voor gehandicapten (sectie 508), zodat organisaties in de openbare orde en veiligheid kunnen voldoen aan de toegankelijkheidsvereisten. Of het nu gaat om medewerkers met een permanente handicap of mensen die tijdelijk moeten revalideren, met Dragon Professional 11 kan iedereen aan het werk blijven. Daarnaast kunnen agenten hun stem gebruiken om de pc te bedienen en documenten te maken, zodat ze minder risico hebben op RSI-klachten, zoals carpaaltunnelsyndroom.

Getuigenissen

Een brigadier bij de politie in Tennessee, Verenigde Staten:
"Ik kwam erachter dat deze spannende loopbaan gepaard ging met een ongelooflijke berg PAPIERWERK!" De afgelopen jaren verloor ik mezelf regelmatig in het schrijven van gedetailleerde rapporten. In tegenstelling tot wat je ziet op de tv, moeten echte rechercheurs hun onderzoeken doen door rapporten te maken. Met Dragon kon ik rapporten gaan dicteren en kwam er eindelijk licht aan het einde van de tunnel."

Lee Mandell:
"Ik ben rechercheur bij de Amerikaanse federale politie en moet voor elk onderzoek rapporten en verslagen maken. Ik gebruik Dragon nu al meer dan zeven jaar en bespaar ongelooflijk veel tijd met deze software, zodat ik veel meer werk kan doen dan wanneer ik de rapporten met de hand zou moeten typen. Tijdens het gebruik van Dragon worden mijn woordenlijsten bijgewerkt en blijft de software leren. Door dit product ben ik veel productiever."

Bob Brown:
"Ik ben een privédetective en vind Dragon bijzonder handig voor het uittypen van mijn dossiers. Ik gebruik Dragon sinds zes jaar en schaf elk jaar de nieuwste upgrade aan. In juli 2006 kreeg ik een beroerte en moest ik een drievoudige bypassoperatie ondergaan. Door deze beroerte kon ik mijn rechterhand nauwelijks meer gebruiken en kon ik geen verklaringen meer opnemen van mijn cliënten en hun advocaten. Jullie spraakprogramma heeft me echt uit de brand geholpen: nu kan ik Dragon gebruiken om de verklaringen op te nemen en in een digitaal rapport om te zetten."

Gferrell:
"Ik werk voor de politie in Colorado, Verenigde Staten. In een bepaalde zaak werden er agenten opgeroepen om naar een huis te gaan waar verschillende gezinsleden vermoord waren en de verdachte nog aanwezig was. De verdachte werd gearresteerd en naar het politiebureau gebracht. Ik moest zo snel mogelijk voor een arrestatiebevel en een huiszoekingsbevel zorgen. Ik moest verklaringen van verschillende agenten over de zaak opnemen en op locatie stonden agenten klaar om het huis te gaan doorzoeken. Ik wist dus dat ik snel moest werken, zette Dragon NaturallySpeaking aan en kon aan mijn bureau de verklaringen opnemen. Terwijl de agenten antwoord gaven op mijn vragen, herhaalde ik hun antwoorden direct in mijn microfoon en werd dit snel in het bevel ingevoerd. Dankzij Dragon NaturallySpeaking kon ik het werk in de helft van de tijd doen, zodat de verdachten snel in de cel konden worden gezet en het nauwelijks tijd kostte om het huiszoekingsbevel te ondertekenen en bewijs te verzamelen."

Video's

Politiebureau in Burlington, Verenigde Staten
Deze video toont hoe Dragon in de praktijk wordt gebruikt bij de politie in Burlington, Massachusetts (VS) en laat zien welke mogelijkheden Dragon biedt om snel rapporten te maken, rechercheverslagen te schrijven en kentekens op te zoeken.

Technische documentatie

Productiviteit verhogen en kosten verlagen met spraakherkenning
In deze technische documentatie worden enkele van de meest urgente productiviteitsproblemen behandeld waarmee overheidsinstellingen vandaag de dag kampen en ziet u hoe spraakherkenningstools kunnen worden ingezet om problemen op individueel en organisatiebreed vlak op te lossen.

Technische ondersteuning
Voor klanten
Een student in ons zomerprogramma had problemen met schrijven. Hij probeerde zijn gedachten zo snel mogelijk op papier te krijgen en sloeg woorden over die hij niet kon spellen... Nadat deze student ongeveer vijf kwartier met Dragon had geoefend, schreef hij in één avond een uitstekend werkstuk. 
-Kathy Burris
Coördinator en docent ondersteunende technologie
Landmark College
   Nederland & België
Openbare orde en veiligheid

Choose your country.