Navigation Content

Dragon NaturallySpeaking: versie voor maatschappelijk werk

Spraakherkenningssoftware helpt maatschappelijk werkers bij het papierwerk

Aandacht voor de inhoud in plaats van het typen

Maatschappelijk werkers worden steeds vaker geconfronteerd met een hoge werkdruk en een enorme berg papierwerk, en moeten dikwijls na een dag hard werken nog thuis of op kantoor aan de slag om hun aantekeningen handmatig uit te typen en aan de dossiers toe te voegen. Deze werkwijze is niet alleen nadelig voor de kwaliteit en tijdige verwerking van documenten, maar zorgt er tevens voor dat maatschappelijk werkers vaker een burn-out krijgen. Gelukkig kan het ook anders. Met de spraakherkenningssoftware van Dragon NaturallySpeaking kost het veel minder tijd om dossiers en documenten te maken: van notulen en gespreksaantekeningen tot beoordelingen en behandelplannen. Met Dragon kunnen maatschappelijk werkers hun documenten via de meeste op Windows gebaseerde softwareprogramma's dicteren, driemaal sneller dan wanneer ze zouden typen en met een nauwkeurigheid tot maar liefst 99%. Tevens kunnen ze eenvoudige stemopdrachten gebruiken om de computer en softwareprogramma's volledig spraakgestuurd te bedienen. Het is zelfs mogelijk om een digitale voicerecorder te gebruiken om op locatie notities in te spreken en de audiobestanden automatisch door Dragon te laten uitwerken zodra het apparaat op de pc wordt aangesloten. Instanties kunnen Dragon bovendien gebruiken om de documentatieverwerking te versnellen, zonder bestaande bedrijfsprocessen, applicaties of informatiesystemen te hoeven aanpassen. Dit is werkelijk de makkelijkste en efficiëntste manier om de productiviteit en het werkplezier van medewerkers te verhogen en sneller documenten te verwerken.

Maatschappelijk werkers mogelijkheden bieden om sneller en slimmer te werken

  • Sneller casusdossiers afhandelen door rapporten te dicteren: drie keer zo snel als typen
  • Hogere mobiele productiviteit door te dicteren in een digitale voicerecorder en dit later uit te laten werken
  • De kwaliteit van rapporten verbeteren doordat gedetailleerde aantekeningen kunnen worden gemaakt terwijl alle informatie nog vers in het geheugen ligt
  • Preventie van RSI-klachten die zo vaak voorkomen in beroepen waarin veel wordt getypt
  • Burn-out terugdringen doordat dossiers sneller kunnen worden afgehandeld
  • De workflow voor casusdossiers stroomlijnen met operationele stemopdrachten
  • Personeelsverloop verminderen doordat medewerkers een betere balans tussen werk en privéleven kunnen realiseren
  • Waarborgen dat alle op Windows gebaseerde programma's toegankelijk zijn voor medewerkers met een lichamelijke beperking

Details

Documentatie sneller afgehandeld
Met Dragon biedt u maatschappelijk medewerkers de mogelijkheid om
spraak in tekst om te zetten met een nauwkeurigheid tot maar liefst 99 procent en vrijwel alle op Windows gebaseerde
softwareprogramma's. Met Dragon 11 kunnen maatschappelijk medewerkers driemaal sneller documenten maken
dan de meeste mensen kunnen typen.

Betere kwaliteit rapporten Maatschappelijk werkers hoeven niet meer zelf het vervelende typewerk te doen, maar kunnen al sprekend rapporten maken en daardoor veel gedetailleerder werken. Aantekeningen van bezoeken kunnen worden gedicteerd terwijl alle informatie nog vers in het geheugen ligt, zodat de documentatie vollediger en gedetailleerder wordt.
E-mails verzenden en beheren
Net als de meeste professionals worden maatschappelijk werkers elke dag bedolven onder de e-mails. Gelukkig biedt Dragon de mogelijkheid om volledig spraakgestuurd e-mails te schrijven, te verzenden en te beheren, zodat maatschappelijk werkers een hogere productie kunnen leveren en veel meer op een dag kunnen doen.

Hogere productiviteit op locatie
Ook op locatie zijn maatschappelijk medewerkers productiever, doordat ze hun aantekeningen in een voicerecorder kunnen dicteren. Zodra de recorder op de pc wordt aangesloten, zet Dragon 11 de audiobestanden met dictaten automatisch om in schriftelijke tekst.

Burn-out bij maatschappelijk werkers terugdringen
Help maatschappelijk werkers een betere balans tussen werk en privéleven te realiseren, doordat ze minder tijd kwijt zijn aan het bijhouden van dossiers. Verminder het personeelsverloop door medewerkers tools te bieden waardoor ze minder tijd op kantoor bezig hoeven te zijn met het typen van documenten en dus meer tijd kunnen besteden aan het helpen van mensen met sociale problemen. Met Dragon hoeven medewerkers minder tijd te besteden aan saaie en vermoeiende administratieve klussen en biedt het werk meer voldoening.

Grote gebruikersnetwerken beheren
Dragon 11 biedt hulpprogramma's voor het beheer van grote groepen gebruikers. Organisaties met grote implementaties kunnen hiermee stemprofielen, aangepaste woordenlijsten en meerdere installaties centraal beheren. Dankzij krachtige beveiligings- en configuratieopties kunnen beheerders het gebruik van Dragon binnen het bedrijf regelen.

Getuigenissen

Jim Coursin:
Jim is maatschappelijk werker voor kinderen bij Clinton County Protective Services in New York en reist daarvoor door het hele land om honderden gesprekken per jaar te voeren. De handgeschreven aantekeningen die hij tijdens deze gesprekken maakt, moeten worden ingevoerd in het op Windows gebaseerde dossierbeheersysteem van de instelling. Hoewel Jim met een snelheid van 60 woorden per minuut bijzonder snel kan typen, kostte het altijd enorm veel tijd om al zijn aantekeningen in te voeren. Nu dicteert hij zijn aantekeningen in een digitaal opnameapparaat en wordt de opname door Dragon automatisch omgezet in schriftelijke tekst. Dankzij Dragon bespaart Jim niet alleen een uur per dag op het invoeren van teksten, maar zijn zijn aantekeningen ook veel gedetailleerder en vollediger. 

Rosemary Johnson:
Rosemary Johnson is maatschappelijk onderzoeker voor volwassenen in Florida, Verenigde Staten en behandelt voor haar werk casussen in verschillende districten in Florida. Dagelijks zit ze dan ook veel tijd op de weg, om mensen met sociale problemen in alle uithoeken van Florida te bezoeken. Vaak komt ze twee of drie dagen achter elkaar niet terug op kantoor. Met Dragon kan ze de administratie onderweg bijhouden en dicteert ze haar aantekeningen in een digitaal opnameapparaat of via een headset die op een laptop is aangesloten. Zodra ze weer terug is op kantoor, zet ze de opgenomen bestanden over op de computer en worden de opnamen vervolgens automatisch in schriftelijke tekst omgezet.

Barbara Mason:
“Voordat ik de software van Dragon ontdekte, werkte ik al drie jaar met adoptiegezinnen. Ik heb nooit typeles genomen en daardoor heb ik de keuze tussen een compleet rapport te dicteren of zelf heel lang bezig te zijn om alles uit te typen. Een normaal adoptierapport is tussen 15 en 30 pagina's dik. Vaak moet ik gesprekken voeren met meerdere gezinnen tegelijk en moet ik al deze informatie uit elkaar zien te houden. Sinds ik Dragon heb aangeschaft, kan ik nadat ik een gesprek heb gevoerd meteen het deel van het rapport dicteren dat betrekking heeft op het gesprek. Dankzij de Dragon-software kan ik veel meer doen in minder tijd. Ik laat mijn rapporten nog steeds nakijken door mijn secretaresse, maar dankzij Dragon is ook zij veel minder tijd kwijt omdat ze het rapport niet meer hoeft uit te typen.”

Jose A. Lugo:
“Ik ben therapeut en heb carpaaltunnelsyndroom gekregen doordat ik uren bezig ben met het schrijven van behandelplannen, aantekeningen en rapporten voor verschillende rechtbanken in Queens, Verenigde Staten. Dankzij Dragon kan ik mijn werk veel makkelijker doen en mijn verplichtingen naar mijn werkgever toe nakomen. Met Dragon is mijn werk altijd op tijd klaar.”

James Hanover:
“Ik werk voor een overheidsinstelling in Wisconsin, Verenigde Staten. Mijn werk brengt veel administratieve rompslomp met zich mee die ik dagelijks moet verwerken. Zonder Dragon NaturallySpeaking zou ik mijn werk nooit af kunnen krijgen. Ik ben namelijk spastisch en door mijn handicap kan ik niet typen zoals de meeste andere mensen. Ook heb ik een ernstige spraakstoornis. Ondanks deze problemen is Dragon mijn belangrijkste communicatiemiddel geworden. Het is een fascinerende gedachte dat dit softwareprogramma mij zoveel onafhankelijkheid biedt. Voordat ik met het programma in aanraking kwam, had ik de hulp van medewerkers nodig om mijn rapporten te schrijven. Ik probeerde zo veel mogelijk zelf te doen, maar kreeg het uiteindelijk gewoon niet meer voor elkaar. Ik wilde heel graag meer onafhankelijkheid. Het aanleren kostte wel wat tijd en op sommige momenten wilde ik het liefst van [Dragon] weglopen. Mijn collega's bleven mij echter aanmoedigen om het te blijven proberen en uiteindelijk werden mijn inspanningen beloond. Plotseling waren de woorden op het scherm ook werkelijk de woorden die ik had uitgesproken. Echt ongelooflijk! Hoe beter ik met het programma leerde werken, des te meer hoop ik kreeg. En met de hoop kwam ook het vertrouwen. Waar het administratieve werk vroeger nogal afschrikwekkend werkte, werd het met de hulp van Dragon NaturallySpeaking een nieuwe uitdaging.”
 

Technische ondersteuning
Voor klanten
Een student in ons zomerprogramma had problemen met schrijven. Hij probeerde zijn gedachten zo snel mogelijk op papier te krijgen en sloeg woorden over die hij niet kon spellen... Nadat deze student ongeveer vijf kwartier met Dragon had geoefend, schreef hij in één avond een uitstekend werkstuk. 
-Kathy Burris
Coördinator en docent ondersteunende technologie
Landmark College
   Nederland & België
Maatschappelijk werk

Choose your country.