Navigation Content

Eerste cursus spraakherkenningssoftware in België nadert voltooiing

Kortrijk/Merelbeke, – 19 maart, 2012 – Spreken de office assistants of managers van morgen hun memo’s in via spraakherkenning? Circa vijftig studenten van de Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST) zijn er binnenkort alvast klaar voor. In het kader van de opleiding Medical Management & Office Management kregen ze de voorbije weken les in het gebruik van Dragon NaturallySpeaking van Nuance, zowat de meest gebruikte spraakherkenningssoftware ter wereld. HOWEST is de eerste school in België die deze opleiding aanbiedt.

De studenten kregen in totaal zes lessen van twee uren en leerden behalve de basisvaardigheden ook een aantal functies te gebruiken die specifiek van belang zijn in office management. De opleiding werd ontwikkeld in samenwerking met Nuance, het bedrijf dat Dragon NaturallySpeaking aanbiedt en E-deo, een bedrijf uit Erembodegem dat organisaties begeleidt bij het gebruik van spraakherkenning. Vrijdag aanstaande krijgt de eerste lichting studenten een laatste les, en wie voldoende haalt op het examen, krijgt in juli een certificaat.

“Dat HOWEST de eerste school in België is die zo’n opleiding aanbiedt, is geen toeval”, zegt Nico Van den Abeele, lector spraaktechnologie. “We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om onze studenten de beste kansen te geven op de arbeidsmarkt – niet alleen die van vandaag, maar ook die van morgen. Spraakherkenning is volgens ons een van de hulpmiddelen waar office assistants en managers in de toekomst zeker vertrouwd mee moeten zijn. Met Dragon NaturallySpeaking kunnen ze teksten tot drie maal sneller aanmaken dan door ze te typen. Spraakherkenningsoftware verlaagt bovendien de kans op RSI (repetitive strain injury), dat vaak voorkomt bij mensen die intensief kantoorwerk doen.”

“Hun kennis van spraakherkenningtechnologie biedt absoluut bijkomende troeven op de arbeidsmarkt voor deze studenten,” zegt Sarah Lobbens, de marketingverantwoordelijke van Nuance Benelux. “Maar ook in veel andere beroepen en zelfs in ons dagelijks leven zullen we steeds vaker gebruik maken van spraakherkenning of steeds vaker geconfronteerd worden met spraakherkenning. Bij de lancering van de Apple iPhone 4S ging niet toevallig veel aandacht naar Siri, de ingebouwde spraakherkenningsfunctie. Hierdoor hebben veel mensen voor het eerst kennis gemaakt met deze technologie. In het bedrijfsleven is al langer duidelijk geworden dat spraakherkenning de efficiëntie en productiviteit van de medewerkers aanzienlijk verhoogt.”

Meer informatie over Dragon vindt u via: www.dragon11.be

Over Nuance Communications, Inc

Nuance is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en beeldoplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij onze technologieën, toepassingen en diensten hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker documenten maken, delen en gebruiken. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde producten van Nuance. Ga voor meer informatie naar www.nuance.com.

Persberichten:

   Nederland & België
Persberichten

Choose your country.