Navigation Content

Nieuwe versie van Swype beschikbaar op Google Play

Merelbeke –24 april 2013 – Nuance Communications kondigt vandaag aan dat het een nieuwe versie van zijn succesvolle “lerende” Swype-toetsenbord voor Android-smartphones en –tablets heeft gelanceerd op de Google Play Store. Het bedrijf reageert hiermee op de massale vraag van consumenten. Swype is het eerste echt innoverende aanraaktoetsenbord dat wereldwijd nu al door meer dan 500 miljoen mensen wordt gebruikt. De nieuwste versie van Swype is nu heel eenvoudig te downloaden voor slechts 0,76 €, gedurende een beperkte tijd. De app kan ook gratis gedurende 30 dagen worden getest.

Swype is het krachtigste en meest persoonlijk aanpasbare vier-in-één toetsenbord voor Android. Gebruikers kunnen snel van de ene naar de andere letter vegen om tekst in te voeren, maar tekst gewoon typen of inspreken zijn ook mogelijk, net zoals letters, cijfers en symbolen met de vingertoppen tekenen. Swype is bovendien een slim, “lerend” toetsenbord: het past zich voortdurend aan het persoonlijke taalmodel van de gebruikers aan, met de woorden en zinnen die zij het meeste gebruiken, en het pikt via “crowdsourcing” de woorden en zinnen op die wereldwijd trendy zijn. Swype volgt zijn gebruikers trouw van het ene naar het andere toestel, dankzij Backup and Sync, zodat dit het enige toetsenbord wordt dat iemand ooit nodig heeft.

“Bij de eerste lancering heeft Swype meteen de bakens verzet en sindsdien legt het de lat heel hoog voor al wie een intuïtief en intelligent innoverend toetsenbord wil ontwikkelen. Eigenlijk zijn alle andere fabrikanten nu op volgen aangewezen,” verklaarde Mike Thompson, Executive Vice President en General Manager van Nuance Mobile. “Het verbluffende succes van ons bèta-programma en de steeds luider klinkende vraag van onze klanten spoorden ons aan om de kracht van Swype via Google Play aan meer Android-gebruikers ter beschikking te stellen. Zij verdienen immers het beste toetsenbord en hoeven niet langer genoegen te nemen met een alternatief.”

Het voorbije jaar deed Nuance onderzoek naar de invoervoorkeuren en gebruikspatronen van Swype-gebruikers. De analyse van miljoenen invoerbewerkingen leverde vier invoerprofielen op. De nieuwste versie van Swype houdt rekening met deze resultaten en biedt een specifiek toetsenbord voor elk invoerprofiel:

  • De Swype’r: De kern van het succes van Swype is het Swype-algoritme en geavanceerde taalmodellen. Swype was hierin baanbrekend en anderen probeerden te volgen. Swype’rs vegen snel en gemakkelijk van de ene naar de volgende letter en in combinatie met de XT9-technologie stelt dit Swype in staat om woorden en zinnen te voorspellen terwijl de gebruiker tekst invoert. Dit levert de allersnelste tekstinvoer op.
  • De Typer: De Typer gebruikt beide handen en voert zo snel mogelijk tekst in, zonder naar het scherm te kijken. Alleen aan het einde van de zin kijkt hij op. Toch hoeven Typers niet aan nauwkeurigheid in te boeten, dankzij de XT9 Sloppy Type-algoritmes en Smart Touch van Swype, dat op basis van de plaats waar de vingers het scherm raken de typestijl aanpast. De Smart Editor van Swype is een leuke extra: op basis van een volledige zin suggereert hij aanpassingen.
  • De Tikker: De Tikker gaat methodisch en precies te werk en zijn ogen schieten voortdurend heen en weer tussen het toetsenbord en het resultaat. Hij maakt volop gebruik van de mogelijkheden van Swype om woorden aan te vullen en het volgende woord te voorspellen. Swype heeft de meest uitgebreide taalmodellen die vaak gebruikte zinnen voorspellen. Als je “Alvast” intikt, wordt dat bijvoorbeeld automatisch aangevult met “bedankt”.
  • De Dicteerder: Dicteerders gebruiken graag de kracht van Dragon om hun tekst snel en gemakkelijk in te spreken. Ze hoeven daarvoor alleen maar op het Dragon-vlammetje op hun Swype-toetsenbord te tikken. Dragon biedt een ongelooflijke flexibiliteit bij het multitasken, als iemand zijn handen niet vrij heeft of gewoon onderweg.

Swype for Google Play biedt ook nog deze functies:

  • Smart Touch – Smart Touch past de app aan de persoonlijke invoerpatronen van de gebruiker aan. Als iemand de hele tijd tussen de letters G en de H tikt en dan meestal de G wil, dan begrijpt Swype dit en zorgt het ervoor dat altijd de G wordt geselecteerd.
  • Smart Reselect – Als een gebruiker een woord opnieuw selecteert om het aan te passen, dan kijkt de Smart Editor-technologie van Swype naar de woorden die ervoor en erna staan om suggesties voor de aanpassing te doen.
  • Nieuwe toetsenbordthema’s – Swype biedt de gebruiker nu de keuze uit 13 toetsenbordthema’s, met onder andere de nieuwe Holo- en Artic-designs.

Met zijn ongeëvenaarde nauwkeurigheid, tekstvoorspelling, personalisatiemogelijkheden en crowdsourcing in realtime, op alle toestellen, blijft Swype het beste toetsenbord voor Android.

Beschikbaarheid

Swype kan nu vanop Google Play worden gedownload via deze link voor 0,76 € (tijdelijke aanbieding).

Meer informatie over het bèta-programma en over nieuwe Swype-functies is beschikbaar op http://beta.swype.com. Het nieuwste Swype-nieuws ontvang je via Facebook of Twitter.

Het Swype Living Language-toetsenbord van Nuance is compatibel met het Swype Platform, dat ter beschikking staat van fabrikenten die het Android-platform ondersteunen.

Swype maakt deel uit van het Nuance-aanbod aan innovaties voor het begrijpen van tekstinvoer via spraak, aanraking en natuurlijke taal, waardoor een nieuwe generatie van intelligente systemen en technologieën voor persoonlijke bijstand ontstaat, zoals Dragon NaturallySpeaking, Dragon Dictate for Mac, Dragon Assistant for Intel-inspired Ultrabooks, Nuance Voice Ads, Dragon Dictation, Dragon Go!, Dragon Mobile Assistant, Dragon Drive, Dragon TV, Dragon ID en Dragon Voicemail to Text. Nuance-technologie zorgt ervoor dat mensen op mensenmaat kunnen omgaan met de beste telefoons, tablets, computers, auto’s, tv’s, apps en diensten van toonaangevende producenten en operators. Ga voor meer informatie naar www.nuancemobilelife.com.

Over Nuance Communications, Inc.

Nuance Communications is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en taaloplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij onze technologieën, toepassingen en diensten kunnen mensen eenvoudiger omgaan met toestellen en systemen. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde producten van Nuance. Ga voor meer informatie naar http://netherlands.nuance.com.

Persberichten:

   Nederland & België
Persberichten

Choose your country.