Navigation Content

Nuance lanceert Dragon Medical 11 voor de Nederlandstalige markt

Merelbeke, België - 21 mei 2012 – Nuance Communications heeft Dragon® Medical 11 gelanceerd, de nieuwste versie van zijn realtime spraakherkenningssoftware voor medische rapportering. Met behulp van Dragon Medical kunnen dokters gemakkelijk en efficiënt medische documenten dicteren en door hun klinische systeem navigeren. Dankzij Dragon Medical worden de productiviteit en prestaties van zorgverleners verbeterd, waardoor zij in minder tijd meer kunnen doen, ook kunnen zij kosten reduceren, de nauwkeurigheid van informatie verhogen en de kwaliteit van de zorg en service die aan patiënten wordt geleverd verbeteren. Dragon Medical 11 is direct verkrijgbaar via het Nuance-netwerk of via gecertificeerde partners.

Dragon Medical helpt bij het verhogen van de efficiëntie binnen organisaties in de gezondheidszorg, hierdoor verbetert de zorgkwaliteit voor patiënten en worden kosten gereduceerd. Met Dragon Medical 11 wordt er geen tijd meer verspild, worden administratieve kosten gereduceerd en worden overbodige stappen uit het documentatieproces verwijderd. Dragon Medical heeft haar waarde al in meer dan 150.000 praktijken wereldwijd bewezen, zo ook in het Martini Ziekenhuis in Groningen. ‘Dragon Medical heeft mijn dagelijkse verslaglegging verbeterd. Aan het eind van het spreekuur is de administratie klaar en zijn alle brieven de deur uit,’ zegt Carina Gerritsma, Orthopedisch Chirurg van het Martini Ziekenhuis.

Het elimineren van transcriptietaken bespaart niet alleen geld, zorgverleners kunnen ook meer tijd aan hun patiënten besteden.

Met Dragon Medical 11 kan medische informatie direct worden gedicteerd, tot maar liefst driemaal sneller dan typen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om ontslagbrieven binnen 24 uur aan de patiënt te bezorgen. En omdat nauwkeurige verslaglegging de basis is voor het leveren van betere zorg voor patiënten, garandeert Dragon Medical 11 dankzij een nauwkeurigheid tot maar liefst 99% duidelijke, nauwkeurige en tijdige medische verslagen.

Door de krachtige encryptie van audio- en tekstbestanden wordt de vertrouwelijkheid van patiëntgegevens gewaarborgd.

Een handige nieuwe functie om het proces voor de creatie van medische verslagen te versnellen, is de ondersteuning voor het elektronisch patiëntendossier (EPD), waardoor het gemakkelijker wordt om in bestaande klinische en diagnostische toepassingen te navigeren en te dicteren. Verder is de ‘Verborgen modus’ een handige functie, hiermee kunnen gebruikers overal in een klinische toepassing klikken terwijl zij dicteren en achteraf tekst toevoegen. Ook kan er tijd worden bespaard door het gebruik van Dragon-sjablonen, gebruikers kunnen het proces automatiseren door spraakgestuurde velden in sjablonen in te voegen. Tenslotte kunnen de knoppen op de volledig ondersteunde PowerMic-handmicrofoon worden geprogrammeerd, zodat zij elke functie van Dragon Medical of elke spraakopdracht van de gebruiker kunnen uitvoeren.

In een reactie op de lancering van Dragon Medical 11 verklaart dr. Frederik Brabant, marketing directeur bij Nuance Healthcare: ‘Het verbeteren van de efficiëntie, terwijl het zorgniveau van patiënten omhoog gaat, is een van de hoofddoelen van de meeste organisaties in de gezondheidszorg. Dragon Medical kan door een verbeterde verwerkingstijd en consistentheid voor medische verslagen, een rol spelen bij het verbeteren van de zorgkwaliteit én veiligheid van patiënten. Het is bewezen dat Dragon Medical bijdraagt in de reductie van kosten. Voor vele organisaties in de gezondheidszorg is Dragon Medical een belangrijk onderdeel om concrete verbeteringen te leveren in zowel de patiëntenzorg als de winstgevendheid.’

Beschikbaarheid

Dragon Medical 11 is in België en Nederland verkrijgbaar via het Nuance-netwerk of via gecertificeerde partners. Meer informatie is beschikbaar op http://netherlands.nuance.com/dragonmedical. Medisch personeel dat niet-medische Dragon-oplossingen gebruikt (Dragon NaturallySpeaking 11 Standard, Preferred en Professional) wordt aanbevolen om naar Dragon Medical te upgraden, omdat deze door zijn superieure nauwkeurigheid en unieke gespecialiseerde functies voor de medische sector het meest geschikt is voor het gebruik in een medische instelling. Verdere informatie vindt u op http://netherlands.nuance.com/dragonmedical of kunt u aanvragen via info.dragonmedical@nuance.com.

Nuance Healthcare

Nuance Healthcare, een onderdeel van Nuance Communications, geeft dokters overal, altijd en op elk apparaat toegang tot spraakherkenningstechnologie.

Met behulp van Nuance Healthcare kunnen medische organisaties en zorgverleners de patiëntgeschiedenis nauwkeurig vastleggen en omvormen naar zinvolle en bruikbare informatie in 22 talen. Meer dan 10.000 organisaties in de gezondheidszorg en 450.000 gebruikers wereldwijd vertrouwen op de spraakherkenningstechnologie van Nuance, voor het leveren van zorg van betere kwaliteit, het verbeteren van de financiële prestaties en voor het naleven van regelgeving. Ontdek hoe het uitgebreide aanbod van spraakgestuurde oplossingen van Nuance Healthcare de tevredenheid van clinici en de adaptatie van informatietechnologie in de gezondheidszorg kan verbeteren op www.nuancehealthcare.eu of http://netherlands.nuance.com/

Volg Nuance Healthcare op:

For the Health of IT blog: http://nuancehealthcareblog.com

Twitter: http://bit.ly/NuanceHCTwitter

Facebook: http://on.fb.me/NuanceHCfacebook

YouTube: http://bit.ly/NuanceHCYouTube

LinkedIn: http://linkd.in/NuanceHCLinkedIn

Persberichten:

   Nederland & België
Persberichten

Choose your country.