Navigation Content

63% van de bedrijven meldt veiligheidsproblemen
in verband met het gebruik van printers

Merelbeke, 2 april 2013 – De behoefte bij bedrijven aan veilige afdrukoplossingen is het onderwerp van een door Nuance gesponsorde whitepaper die door onderzoeks- en analysebureau Quocirca werd gepubliceerd. De whitepaper heeft als titel “Afdrukken: Een vals gevoel van veiligheid?” en gaat na waarom privébedrijven en overheidsorganisaties ervoor moeten zorgen dat printen veilig is en hoe zij dit kunnen doen. Het komt er daarbij steeds op aan om gevoelige informatie over bedrijven of klanten af te schermen. Dat deze publicatie er nu komt, is geen toeval: organisaties besteden steeds meer aandacht aan het stroomlijnen van workflows van papieren documenten, om diverse redenen: een grotere efficiëntie, juridische aspecten of het milieu. Bovendien komen er op kantoren steeds meer multifunctionele printers (MFP’s) en genetwerkte printers die voor organisaties ook steeds belangrijker worden om hun doelstellingen in verband met documenten te bereiken. De whitepaper kan hier worden gedownload.

Ondanks het toenemende gebruik van MFP’s en hun groeiende rol in de levenscyclus van documenten, staan veel bedrijven nog steeds bloot aan potentiële informatielekken, zo blijkt uit het onderzoek van Quocirca. Slechts 22% van de bedrijven* hanteert systemen om veilig te printen. Dit wijst erop dat veel bedrijven zich niet bewust zijn van de behoefte aan veilige afdrukken. Dit verklaart ook gedeeltelijk waarom 63% van de bedrijven die deelnamen aan het onderzoek door Quocirca toegeven dat zij één keer of meerdere keren werden geconfronteerd met inbreuken op de informatiebeveiliging die verband houden met afdrukactiviteiten. Tegelijk zijn bedrijven er zich steeds meer van bewust dat verkeerd gebruik of verlies van gevoelige informatie hun reputatie en het vertrouwen van hun klanten kan aantasten.

De whitepaper legt verder uit dat een intenser gebruik van MFP’s weliswaar voor problemen met de informatiebeveiliging kan zorgen – hetzij door onvoldoende procedures, hetzij door de toestellen zelf – maar dat het ook mogelijk is om veilige afdrukpraktijken in te voeren. Het document beveelt aan om veilig printen als een onderdeel van de algemene veiligheidsstrategie van een bedrijf te beschouwen, zodat de risico’s worden verkleind. Twee casestudy’s in de whitepaper illustreren verder hoe overheidsorganisaties en bedrijven in de financiële sector erin geslaagd zijn om de afdrukveiligheid te verhogen met de Nuance-oplossingen Equitrac en SafeCom.

De Nuance Document Imaging-oplossingenreeks bevat toonaangevende Print Management-oplossingen zoals Equitrac en SafeCom, Nuance eCopy ShareScan-oplossingen voor scan- en workflowbeheer en de desktopapplicaties Nuance OmniPage, PaperPort, PDF Converter Professional en eCopy PDF Pro Office. De Nuance Document Imaging-oplossingen helpen bedrijven om hun gegevens te beveiligen, hun productiviteit te verhogen, efficiënter te werken en de werkstromen in hun organisatie te stroomlijnen. Nuance levert totaaloplossingen die workflows van MFP’s naar de desktop en naar mobiele toestellen in de cloud ondersteunen.

Nuance onderhoudt wereldwijd channel partnerships met vrijwel elke leverancier van MFP’s en scanners, inclusief Brother, Canon/Océ, Fuji Xerox, HP, Kodak, Konica Minolta, Kyocera, Ricoh/IKON, Visioneer en Xerox. Al deze leveranciers verkopen momenteel Nuance-oplossingen via hun dealers of als onderdeel van een MPS-pakket of bieden deze oplossingen aan als onderdeel van een bundel.

Beelden zijn beschikbaar via de online media kit.

Over Nuance Communications

Nuance is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en beeldoplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij onze technologieën, toepassingen en diensten hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker documenten maken, delen en gebruiken. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde producten van Nuance.
Ga voor meer informatie naar www.nuance.com.

Persberichten:

   Nederland & België
Persberichten

Choose your country.