Navigation Content

Investor Relations

Veelgestelde vragen

Zakelijke vragen  |  Vragen van investeerders

Algemene zakelijke vragen

V. Wie is Nuance Communications, Inc.?
A. Nuance is de belangrijkste leverancier van spraak- en beeldoplossingen voor bedrijven en consumenten wereldwijd. De technologieën, programma's en diensten van het bedrijf maken de gebruikerservaring een stuk boeiender door de manier waarop mensen met informatie omgaan en documenten creëren, delen en gebruiken, te veranderen. Nuance beschikt over de grootste portefeuille met producten voor spraak-en beeldoplossing wereldwijd die worden ondersteund door de expertise van haar professionele dienstenorganisatie en een partnernetwerk dat oplossingen kan creëren voor bedrijven en organisaties over de hele wereld. Elke dag ervaren miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven de werking van Nuance door de inlichtingendienst voor telefoonnummers te bellen, accountgegevens te verkrijgen, patiëntendossiers te dicteren, een bestemming door te geven aan een navigatiesysteem of digitaal documenten te reproduceren die gedeeld kunnen worden en doorzoekbaar zijn. Nuance wil al deze ervaringen productiever en boeiender maken.


V. Wanneer werd Nuance opgericht?
A. Het bedrijf werd opgericht als Visioneer, Inc. in maart 1992 en in december 1998 begon het met de ontwikkeling en verkoop van hardware- en softwareproducten voor scanners. Op 6 januari 1999 verkocht Visioneer het hardwarebedrijf en de merknaam van Visioneer aan Primax Electronics, Ltd., en op 2 maart 1999 kocht Visioneer ScanSoft aan van Xerox Corporation, in een fusie waarbij voor contanten kon worden gekozen. De bedrijfsentiteit "Visioneer" overleefde de fusie maar veranderde de naam in "ScanSoft, Inc.". Op 18 oktober 2005 veranderde het bedrijf de naam in "Nuance Communications, Inc."


V. Hoeveel werknemers heeft Nuance in dienst?

A. Nuance heeft meer dan 6.000 werknemers in meeer dan 35 vestigingen wereldwijd.


V. Waar bevindt zich het hoofdkantoor van het bedrijf?
A. Het hoofdkantoor van Nuance bevindt zich in Burlington, Massachusetts en werkt vanuit meer dan 35 regionale vestigingen wereldwijd.


V. Hoe verkoopt Nuance producten?
A. Nuance verkoopt de producten via een netwerk van meer dan 2.000 externe zakenpartners, waaronder toonaangevende systeemleveranciers, onafhankelijke softwareleveranciers, wederverkopers en distributeuren met toegevoegde waarde, en ook via directe verkoop en via de website. Het bedrijf is gegroeid door de open oplossingen en door een partnernetwerk dat alle bedrijfsgebieden en meerdere regio's omvat. Vandaag onderhoudt het bedrijf, via verschillende partnerprogramma's, strategische relaties met honderden toonaangevende bedrijven waaronder Accenture, Avaya, Canon, Cisco, Hewlett-Packard, IBM, Lexmark, Microsoft, Nortel, Sony en Xerox. Zij helpen de Nuance-technologieën, -applicaties en -oplossingen naar de wereldmarkten te brengen.


V. Welke klanten heeft het bedrijf?
A. De klanten van Nuance komen uit verschillende industrieën en disciplines met een concentratie in informatieverstrekkende industrieën, waaronder de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, overheid, onderwijs, hulpprogramma's, reizen en telecommunicatie. Momenteel gebruiken meer dan 16 miljoen mensen een productiviteitsprogramma van Nuance; meer dan de helft van de Fortune 100 gebruiken spraakoplossingen van Nuance en bij bijna duizend apparaten zoals telefoontoestellen, printers, auto's werd Nuance-technologie ingebouwd.

Enkele voorbeelden van klanten:

Spraak

Een aantal van 's werelds toonaangevende bedrijven heeft voor Nuance gekozen voor de automatisering van callcenters, inlichtingendienst voor telefoonnummers, auto's en automatische bedrijfsbedienden, waaronder Bank of America, Bell Canada, United Airlines, de Internal Revenue Service, Delphi, Citroën, Chrysler, Sony en Verizon.

Dicteren

Duizenden personen en bedrijven gebruiken de software om RSI-klachten te voorkomen of te behandelen of om gewoonweg productiever te worden.

Imaging

Bedrijven zoals Brother, Canon, Hewlett-Packard, Visioneer en Xerox verwerken de technologie van Nuance in digitale kopieerapparaten, printers en scanners, en ook in multifunctionele apparaten die een combinatie van deze opties aanbieden. Daarnaast gebruiken bedrijven zoals Corel, Kofax, Lockheed Martin, Microsoft en Symantec de digitale vastleggingstechnologie van Nuance in hun commerciële softwareprogramma's.


Algemene vragen van investeerders

V. Waar worden de aandelen van Nuance verhandeld, onder welk ticker-symbool?
A. De gewone aandelen van Nuance worden verhandeld op het NASDAQ National Market systeem onder het symbool "NUAN."


V. Wat is de financiële kalender van Nuance?

A. Nuance werkt met een fiscale kalender die begint op 1 oktober en eindigt op 30 september. De einddatums van de kwartalen zijn:

Eerste kwartaal - 31 december
Tweede kwartaal - 31 maart
Derde kwartaal - 30 juni
Vierde kwartaal - 30 september


V. Wie is het transferagentschap van de aandelen van Nuance? Hoe kan ik contact met hen opnemen?
American Stock Transfer & Trust Company, LLC

Activiteitencentrum:
6201 15th Avenue
Brooklyn NY 11219 VS
www.amstock.com
1-800-937-5449

American Stock Transfer & Trust Company, LLC biedt hulp aan aandeelhouders voor adreswijzigingen, overdracht van aandeelbewijzen naar een andere naam en de vervanging van verloren aandeelcertificaten.

V. Betaalt Nuance een dividend?
A. Nuance heeft nooit kasdividenden verklaard of betaald op haar aandelenkapitaal en heeft niet aangegeven dat het kasdividenden zal betalen in de nabije toekomst.


V. Kan ik rechtstreeks aandelen kopen van Nuance?
A. Nuance beschikt niet over een direct aankoopprogramma van aandelen of een herinvesteringsprogramma van dividenden. Gewone aandelen van Nuance kunnen worden aangekocht via gelicentieerde makelaars.


V. Hoe vraag ik een investeerderpakket van Nuance aan?
A. Ga naar de Contact IR-sectie van deze website om uw aanvraag te verzenden.


V. Hoe kom ik op de mailinglijst en de lijst voor conferentiegesprekken te staan?
A. U kunt zich op deze website aanmelden voor waarschuwingen per e-mail.

   Nederland & België

Choose your country.