Navigation Content

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Nu het bedrijf van Nuance is gegroeid, is ook de verantwoordelijkheid voor het bedrijf toegenomen om maatschappelijk verantwoord ondernemen als speerpunt te houden.Het bedrijf op een ethisch verantwoorde manier runnen is iets natuurlijks voor onze leiders maar een maatschappelijk verantwoorde ondernemer doet veel meer dan dat alleen.Bij Nuance richten we onze inspanningen op vier verschillende gebieden: oorzaken, gemeenschap, milieu en werknemers.Lees verder voor meer informatie over onze inspanningen in al deze gebieden.
 

Oorzaken

De kerngedachte van Nuance zit in het afstemmen van technologie op de menselijke stem.Het is een eenvoudig idee dat wordt verwezenlijkt met geavanceerde technologie – en de impact blijkt enorm diepgaand te zijn.

De technologie van Nuance heeft de informatie toegankelijk gemaakt voor talloze gehandicapten die anders niet zouden kunnen genieten van de basisgemakken die deel uitmaken van het dagelijkse moderne leven.Door slechts een aantal van de ontelbare verhalen te lezen die werden verzonden via onze “Ik spreek Dragon” wedstrijd zult u onmiddellijk begrijpen hoe de oplossingen van Nuance levens veranderen.

Nuance focust zich verder ook op de preventie van “afgeleid rijden,” een steeds gevaarlijker verschijnsel als gevolg van de altijd-ingeschakelde aard van mobiele communicatie en, in het bijzonder, het versturen van sms-berichten.Bij Nuance willen wij de wegen veiliger maken door telefooninteractie met spraak de norm te maken.De toekomst is nu; wacht niet langer.

Gemeenschap

De wereld waarin wij leven is heel divers. Het is een lappendeken van mensen, culturen en talen.

Nuance beschikt over vestigingen in 16 landen en verkoopvertegenwoordiging in meer dan 70 landen, met werknemers in afgelegen uithoeken van de wereld.Hierdoor begrijpen wij de dynamiek en de culturele gevoeligheden van de lokale markten en gemeenschappen en zorgen we voor een echt globaal perspectief in onze oplossingen.Er bestaat geen excuus voor het feit dat de meest geavanceerde technologie alleen in handen is van Engelstaligen, ten koste van de rest van de wereld.Nuance biedt technologie die het speelveld nivelleert voor talloze gemeenschappen.

In de gemeenschappen waar de vestigingen van Nuance zich bevinden, doen wij voortdurend inspanningen om de wereld rondom ons te verbeteren.Of het nu gaat om vrijwilligerswerk in een plaatselijk jeugdkamp of de organisatie van kledinginzamelingen om mensen in nood te helpen; Nuance ondersteunt onze lokale gemeenschappen op talloze manieren.

Milieu

Bij Nuance begrijpen we dat het bedrijf een impact kan hebben op het milieu. Wij proberen onze ecologische voetafdruk op alle mogelijke manieren te minimaliseren.

Van efficiënte verlichting in onze kantoren tot koffie van eerlijke handel in onze pauzeruimte; wij weten dat al die schijnbaar kleine zaken bij elkaar veel impact kunnen hebben.

Dit is slechts een greep uit onze inspanningen om de impact van Nuance op het milieu te beperken:

 • Verminderde uitstoot door kantoorcomputers en datacentercomputers te vervangen door efficiëntere hulpmiddelen.
 • De permanente controle van softwareontwikkeling met de levenscyclusanalyse-methode om processen te stroomlijnen en de beste praktijken aan te nemen.
 • Minder zakenreizen door het gebruik van nieuwe videoconferentiesystemen.
 • De overschakeling naar “groene elektriciteit” in bepaalde vestigingen van Nuance.
 • Uitgebreide recyclingprogramma's in alle mogelijke vestigingen.
 • Alle kopieerapparaten instellen op dubbelzijdig afdrukken om het gebruik van papier te beperken.
 • “Green Fundamentals” cursussen aanbieden aan werknemers voor tips over hoe ze de natuurlijke hulpbronnen op het werk en thuis kunnen sparen.
 • Herbruikbare waterflesjes en koffiemokken ter beschikking stellen van alle nieuwe werknemers om afval van wegwerpbekertjes te beperken.

 

Werknemers

Als u een werknemer van Nuance vraagt wat hij/zij het leukst vindt aan zijn/haar job dan krijgt u meestal als antwoord ’de mensen.” Onze mensen vormen de basis voor onze meest geavanceerde technologie, onze toonaangevende marktpositie, ons respect naar de klanten toe.Het is dan ook niet meer dan normaal dat wij hen niet alleen concurrerende salarissen en voorzieningen bieden, maar ook de nodige ondersteuning voor een goed evenwichtig leven.

Waar mogelijk ondersteunt Nuance met trots externe arbeidsregelingen en flexibele uurroosters.In een recente werknemersenquête was deze flexibiliteit één van de meest gegeven antwoorden op de vraag “Wat vindt u nu zo leuk aan het werken bij Nuance?”

Daarnaast is Nuance blij dat het de werknemers het volgende kan aanbieden:

 • Eenvoudige toegang tot wellness-cursussen zoals stressmanagement, stoppen met roken en gewichtscontrole.
 • Fitnessfaciliteiten in sommige vestigingen.
 • Kortingsprogramma voor werknemers.

Maar de immateriële voordelen waarvan de werknemers bij Nuance kunnen profiteren, hebben misschien wel de grootste impact op het leven van mensen: de kans om te werken aan producten en oplossingen die mensenlevens beïnvloeden en verbeteren; de kans om te werken met de knapste knoppen in de bedrijfstak en de continue uitdagingen en kansen die gewoon liggen te wachten om te worden aangepakt.

   Nederland & België
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Choose your country.