Navigation Content

Nuance Communications leiderschap

Ontmoet het Nuance Management team

Nuance Management

Paul Ricci

Voorzitter, Chief Executive Officer
Paul Ricci, sinds 1999 voorzitter van de Raad van Bestuur, werd in september 2000 benoemd tot CEO. Al die tijd heeft Paul met succes leiding gegeven aan het bedrijf in een periode die zich kenmerkt door aanzienlijke groei, strategische overnames en zakelijke allianties, waardoor Nuance is uitgegroeid tot de meest toonaangevende leverancier van spraakoplossingen ter wereld. Voordat Paul bij Nuance in dienst kwam, was hij bijna tien jaar werkzaam bij Xerox Corporation als vicepresident en manager van de afdeling desktopsystemen. Paul heeft een bachelor- en masterdiploma economie van Stanford University.

Tom Beaudoin

Vicepresident en Chief Financial Officer
Als vicepresident en CFO heeft Tom een belangrijke positie in het managementteam van Nuance. Hij geeft leiding aan de wereldwijde financiële activiteiten van het bedrijf en richt zich op optimalisatie van de waarde voor aandeelhouders van Nuance. Tom is bij Nuance verantwoordelijk voor de financiële administratie, planning en analyse, belastingen en treasury, het onderhouden van de relatie met investeerders, informatietechnologie en administratieve functies. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als financieel en operationeel manager en heeft zowel aan kleine bedrijven als wereldwijd opererende ondernemingen leiding gegeven. Tom kwam in juli 2008 bij Nuance in dienst. Hij was afkomstig van Polaroid Corporation waar hij als voorzitter, CFO en COO verantwoordelijk was voor de strategische en operationele reorganisatie van het bedrijf. Eerder was hij als senior financieel manager werkzaam bij Parametric Technology, i2, Compaq en Digital Equipment Corporation. Tom heeft een BSBA- en een MBA-diploma van Babson College.

Bruce Bowden

Vicepresident bedrijfsontwikkeling
Bruce Bowden kwam in 2010 bij Nuance in dienst met de opdracht om een integrale strategie te implementeren, waarbij groei van het bedrijf door overnames en samenwerkingsverbanden centraal stond. Bruce was afkomstig van Nokia, waar hij de leiding had over de wereldwijde fusie- en overnameactiviteiten van het bedrijf. Eerder bekleedde hij leidinggevende functies op het gebied van strategie en bedrijfsontwikkeling bij PepsiCo, neufCegetal (Parijs, Frankrijk) en de Boston Consulting Group. Bruce heeft een BSc-diploma bedrijfskunde van de Universiteit van Georgetown en een MBA- en een rechtendiploma van de Universiteit van Virgina.

Trace Devanny

President, Healthcare-divisie
Trace Devanny is president van Healthcare, een divisie van Nuance Communications. Hij is verantwoordelijk voor de innovatie, bedrijfsvoering, dienstverlening aan klanten en uitbreiding van het marktaandeel voor de medische toepassingen die het bedrijf aanbiedt. Eerder was Devanny voorzitter en CEO van de Trizetto Group, waar hij verantwoordelijk was voor het beleid en de algemene bedrijfsvoering. Devanny heeft meer dan 20 ervaring als manager in de branche en heeft diverse functies als senior manager bekleed op het gebied van software, technologie en IT-programma's voor de gezondheidszorg. Voordat hij bij Trizetto in dienst kwam, was hij elf jaar president van Cerner Corporation, een wereldwijde aanbieder van oplossingen voor de gezondheidszorg. Eerder in zijn loopbaan was Devanny president en COO van ADAC Healthcare Information Systems en bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij IBM. Devanny heeft een BA-diploma van de University of the South.

Todd DuChene

Vicepresident en bedrijfsjurist
Todd DuChene is bij Nuance wereldwijd verantwoordelijk voor juridische zaken, fusies en overnames, intellectueel eigendom, governance en activiteiten met betrekking tot wet- en regelgeving. Todd is al meer dan 25 jaar als jurist werkzaam, recentelijk als senior vicepresident, bedrijfsjurist en secretaris bij National Semiconductor Corporation. Ook is hij als bedrijfsjurist en juridisch directeur bij andere grote internationale bedrijven werkzaam geweest, zoals Solectron, Inc., Fisher Scientific International, Inc. en OfficeMax, Inc. Daarvoor was Tod advocaat bij Baker & Hostetler in de Corporate, Securities en M&A Group. Todd is afgestudeerd aan het College of Wooster en de faculteit der rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Michigan.

Michael Rich

Vicepresident en algemeen directeur, divisie Document Imaging
Als vicepresident en algemeen directeur van de divisie Document Imaging van Nuance is Michael Rich verantwoordelijk voor toonaangevende productiviteitsoplossingen voor op kantoor, zoals eCopy, Equitrac, PDF Converter, OmniPage en PaperPort. Eerder was Mike senior vicepresident internationale verkoop bij Nuance Document Imaging en Dragon. Mike kwam in 2011 bij Nuance in dienst met de overname van Equitrac, waar hij bijna 10 jaar president en CEO was. Mike heeft meer dan 30 jaar ervaring als manager bij technologische bedrijven. Hij heeft zowel een MSc-diploma informatica als een MBA-diploma van de Universiteit van Miami. Verder heeft Mike een bachelordiploma bedrijfskunde/financiën van de Universiteit van Florida.

Bill Robbins

Vicepresident internationale verkoop
Sinds Bill in 2013 bij Nuance in dienst kwam geeft hij leiding aan alle activiteiten die betrekking hebben op het genereren van omzet. Tot zijn verantwoordelijkheden behoren relaties met klanten en partners, de verkoopstrategie en het reilen en zeilen van de verkooporganisatie van Nuance. Met meer dan 25 jaar ervaring als manager verkoop, operations, marktontwikkeling en procesverbetering kent hij het klappen van de zweep waar het gaat om het behalen van verkoop- en bedrijfsdoelstellingen. Bill is afkomstig van [24]7 waar hij CEO was. Daarvoor werkte hij bij Symantec als vicepresident internationale verkoop en services en bekleedde hij tal van andere leidinggevende functies. Hij heeft economie en financiën gestudeerd aan de Southern Methodist University.

Mike Thompson

Vicepresident en algemeen directeur, divisie Mobile & Consumer
Mike Thompson is vicepresident en algemeen directeur van de divisie Mobile & Consumer van Nuance. Hij is verantwoordelijk voor de innovatie en ontwikkeling van toepassingen en toetsenborden met spraakfuncties voor mobiele telefoons, tablets, auto's, tv's, games, computers, draagbare apparaten, domotica en andere consumentenelektronica. Thompson kwam in 2003 bij Nuance in dienst, bij de overname van SpeechWorks, een baanbrekend bedrijf op het gebied van spraakherkenning. Thompson begon in eerste instantie als manager van de Enterprise-divisie van Nuance. Na een verblijf van twee jaar in Europa, gaf hij in 2006 de aftrap voor het Nuance Mobile Cloud Team. Thompson heeft een opleiding als ingenieur afgerond aan de California Polytechnic State University in San Luis Obispo. Vervolgens heeft hij een MBA-diploma aan de Cornell University behaald.

Robert Weideman

Vicepresident en algemeen directeur, Enterprise-divisie
Als vicepresident en algemeen directeur van de Nuance Enterprise-divisie is Robert Weideman verantwoordelijk voor self-serviceoplossingen die wereldwijd door vooraanstaande bedrijven worden ingezet om de dienstverlening aan klanten te automatiseren en te optimaliseren. Robert is de drijvende kracht van het team achter Nina, de virtuele assistent waarmee klanten in gesprek kunnen gaan en die kan worden ingezet voor klantenservice, zowel via callcenters als via mobiele apps en internet. Bij Nuance is Robert algemeen directeur voor Dragon en Imaging-producten en senior vicepresident internationale marketing EMEA. Robert was van 2001 tot 2004 marketingmanager van ScanSoft en van 1999 tot 2001 vicepresident marketing bij Cardiff Software, een portfoliobedrijf van Adobe Systems. Daarnaast is hij werkzaam geweest als marketingmanager en directeur bij TGS.com en CA (Computer Associates).

Dawn Howarth

Senior vicepresident & Chief Human Resources Officer
Dawn Howarth is verantwoordelijk voor het wereldwijde personeelsbeleid van Nuance, met inbegrip van personeelsplanning, salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden, werving en selectie, opleidingen en organisatieontwikkeling. Ze formuleert samen met het managementteam strategische organisatorische doelstellingen en speelt een actieve rol bij due diligence-onderzoeken en implementatiestrategieën in overnames. In het verleden was Dawn werkzaam op de HRM-afdeling van UFP Technologies en Future Electronics. Ze is actief lid van NEHRA en SHRM en heeft een masterdiploma Human Resource Management van Lesley University.

Peter Mahoney

Nuance CMO en General Manager, Dragon
Peter heeft de leiding over de wereldwijde marketingactiviteiten van Nuance. Daarnaast is Peter verantwoordelijk voor alle activiteiten die betrekking hebben op Dragon, de toonaangevende spraakherkenningsoplossing voor pc's en Macintosh-computers. Peter kwam in 2004 bij Nuance in dienst als vicepresident internationale marketing voor de spraakherkenningsdivisie. Eerder bekleedde Peter leidinggevende functies op het gebied van marketing en productbeheer bij ATG, Engage en PictureTel, na een succesvolle carrière in verkoop en allianties bij IBM. Peter heeft een bachelordiploma van Boston College met natuurkunde en informatica als hoofdvakken. Daarnaast is Peter lid van de Raad van Bestuur van Easter Seals Massachusetts, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking.

Jeanne McCann

Senior vicepresident en Chief Information Officer
Als CIO geeft Jeanne McCann leiding aan de wereldwijde informatietechnologiegroep. Haar focus ligt op de effectieve inzet van IT voor een zo flexibel en productief mogelijke bedrijfsvoering bij Nuance. Daarnaast houdt zij zich bezig met de strategie en de optimalisatie van operationele processen en is ze als senior manager verantwoordelijk voor de relatie van het bedrijf met IBM. Jeanne kwam in 2001 bij Nuance in dienst en heeft sindsdien diverse leidinggevende posities bekleed, zowel bij de R&D-organisatie als bij een aantal divisies en operationele afdelingen. Voordat ze bij Nuance in dienst kwam, heeft Jeanne leiding gegeven aan R&D-programma's bij Lernout & Hauspie en daarvoor bij Dragon Systems en Wang. Ze heeft een BA-diploma van Simmons College en een MBA-diploma van Babson College.

Vlad Sejnoha

Chief Technology Officer
Als Chief Technology Officer van Nuance heeft Vlad Sejnoha de leiding over de research van Nuance en houdt hij zich bezig met technologie en productstrategie. Hierbij ligt de nadruk op nieuwe ontwikkelingen zoals verwerking van natuurlijke taal en mobiele toepassingen. Vóór zijn aanstelling bij Nuance was Vlad hoofd van de afdeling R&D bij L&H en daarvoor bij Kurzweil AI. Hier was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de technologie voor een aantal commercieel succesvolle spraakherkenningsproducten, waaronder systemen met een uitgebreide woordenschat waarmee op gewone spreeksnelheid kan worden gedicteerd. Vlad heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van spraakherkenning en beschikt over dertien Amerikaanse patenten.

   Nederland & België
Leidinggevend team

Choose your country.